Smjene i imenovanja

Bura u Hajduku: Marasović novi predsjednik Nadzornog odbora

Sport / Nogomet | 01. 04. 2016. u 19:59 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slaven Marasović u petak u poslijepodnevnim satima izabran je za novog predsjednika Nadzornog odbora Nogometnog kluba 'Hajduk', a u prvoj izjavi novinarima na toj dužnosti rekao je kako je svjestan odgovornosti, te da je 'Hajduku' potreban poticaj za brži razvoj kluba.

Marasović na dužnosti prvog čovjeka 'Hajdukovog' Nadzornog odbora nasljeđuje Ljubomira Pavasovića Viskovića, koji je podnio neopozivu ostavku nakon što je većinom glasova, s 5-4, Nadzorni odbor smijenio dosadašnjeg predsjednika Uprave Marina Brbića, navodi Hina.

Marasović je rekao kako će i sportski direktor Goran Vučević podnijeti neopozivu ostavku usprkos činjenici da je Nadzorni odbor u petak dao podršku njegovom stručnom radu.

"Nadzorni odbor će u subotu, 9. travnja ove godine, umjesto Brbića imenovati novog predsjednika Uprave 'Hajduka' koji će tu dužnost obnašati do imenovanja novog predsjednika Uprave putem javnog natječaja koji će se provesti u najkraćem mogućem roku", najavio je Marasović.

Po njegovim riječima, sportski rezultati 'Hajduka' nisu bili povod Brbićeve smjene, nego je stajalište većine članova Nadzornog odbora da je u ovom trenutku potreban iskorak u upravljanju 'Hajdukom' "u smislu razvoja infrastrukturnih potencijala kluba", te da Brbić "nema dovoljno kompetencija u tom smjeru", i da je odluka o njegovoj smjeni donesena nakon "duboke analize" i uz "uvažavanje Brbićevih kompetencija po pitanju financijske stabilizacije kluba".

Na novinarsko podsjećanje da je Nadzorni odbor 'Hajduka' prije tri mjeseca dao potporu Brbićevom programu i viziji razvoja 'Hajduka' i upita kako je moguće da nakon tri mjeseca nema više povjerenja u Brbićevu viziju, Marasović je odgovorio:

"Svaki član Nadzornog odbora je za sebe tumačio Brbićev plan i program i njegovu razvojnu vizija kluba. U ovom trenutku većina članova Nadzornog odbora je zaključila da ta vizija ne odgovara onome što je 'Hajduku' potrebno".

Objasnio je kako će se u dogovoru s trenerom Damirom Burićem na "miran način" prevladati ostavka Vučevića na dužnosti sportskog direktora kluba i tražiti prevladavanje tog problema.

Marasović današnje kadrovske promjene u vodstvu 'Hajduka' "ne vidi kao nelagodu, već kao dobar impuls za brži razvoj kluba".

Kopirati
Drag cursor here to close