'Mostar Challenge'

Brdska utrka privukla mnoge mostarske rekreativce

Sport / Flash | 21. 05. 2016. u 10:25 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi rekreativci odazvali su se četvrtoj brdskoj utrci pod nazivom 'Mostar Challenge'.

Utrku su organizirali Hrvatsko planinarsko društvo Prenj 1933 i Fakultet prirodoslovno matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru – studij fizičke kulture.

Start same utrke otvorio je predsjednik Turističkog klastera Hercegovine gospodin Stipe Primorac koji je naglasio kako je sportski turizam jako bitna grana turizma u kojoj Turistički klaster vidi veliki potencijal Hercegovine u budućnosti. Gospodin Primorac zahvalio je organizatorima na uloženom trudu u organizaciju utrke, kao i natjecateljima na odličnom odazivu.

Start utrke je bio ispred Trgovačkog poslovnog centra Mepas Mall, a cilj na Gorancima.

Trkači su se natjecali u divije kategorije Challenge i Hobby. U kategoriji Challenge trči se individualno na stazi koja ima ukupno cca 22 km i visinskom razlikom od 1100 mnv. Vrijeme potrebno da se prođe staza laganim tempom: cca. 5 sati.

U kategoriji Hobby se trči u parovima na stazi koja ima ukupno cca 12 km i visinskom razlikom od 650 mnv. Vrijeme potrebno da se prođe staza laganim tempom: cca. 3 sata. U ovoj kategoriji trči se u timu od po dvije osobe, tim može biti muški, ženski ili muško/ženski.

Inače, na utrci je sudjelovalo više od 100 natjecatelja iz cijele Bosne i Hercegovine kao i susjedne Hrvatske, ali i natjecatelja iz Amerike, Australije i više Europskih zemalja koji su zahvaljujući UWC Mostar nastupili na Mostar Challenge utrci.

Kopirati
Drag cursor here to close