MOO zabrinut

Brazilski dužnosnici tvrde da je sve spremno za Olimpijske igre 2016

Sport / Ostali sportovi | 18. 05. 2016. u 07:13 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brazilski privremeni predsjednik Michel Temer izjavio je kako jamči da će Olimpijske igre u toj zemlji početi za manje od tri mjeseca na poznatom stadionu Maracana u Rio de Janeiru, prenosi Anadolija.

Jamstva da će igre početi na vrijeme, Temer je dao tijekom telefonskog razgovora sa čelnikom Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomasom Bachom.

MOO inače pomno prati razvoj političke situacije u Brazilu.

“Razgovor je bio veoma pozitivan, a predsjednik Michel Temer izrazio je predanost njegovu i vlade održavanju Olimpijskih igara, posebno u sferi sigurnosti", izjavio je ministar sporta Leonardo Picciani, koji ne naglasio kako je 90 posto priprema za igre završeno.

Sigurnost tijekom Olimpijskih igara u Brazilu je ono što najviše zabrinjava. Rio je u vrhu brazilskih gradova po stopi kriminaliteta i vlasti strahuju od nasilja koje bi moglo započeti u favelama - naseljima u kojima živi najsiromašniji sloj društva.

Dužnosnici ureda za turizam tvrde da ukoliko dođe do nasilja to neće utjecati na Olimpijske igre, kao što se to nije dogodilo ni 2014, kad su izbili prosvjedi za vrijeme Svjetskog prvenstva u nogometu.

Igre će osiguravati 38.000 vojnika i 47.000 policajaca, kao i civilna zaštita u Riju.

Brazilska predsjednica Dilma Rousseff je zbog optužbi za poreznu utaju i pronevjere u proračunu tijekom predsjedničke kampanje 2014. godine suspendirana s pozicije i čeka suđenje koje bi moglo potrajati i do 180 dana, a zemljom rukovodi privremeni predsjednik Temer.

Kopirati
Drag cursor here to close