Hercegovački derbi

Brajković: Široki nije ništa kvalitetniji od nas

Sport / Košarka | 27. 03. 2015. u 10:59 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu počinje Liga za košarkaškog prvaka Bosne i Hercegovine. Pet najboljih ekipa iz Lige 12 plus Igokea borit će se za četiri prvoplasirane pozicije i mjesta u polufinalu.

Samo će prvak izboriti ABA ligu, no taj cilj nemaju, barem ne zasad, u mostarskom Zrinjskom. Oni su svoj cilj ostvarili ulaskom u Ligu za prvaka, a žele ostaviti što bolji dojam igrajući u ovoj konkurenciji, prvi put nakon pet godina.

“Igramo bez ikakvog opterećenja, jer svoj cilj smo postignuli samim ulaskom tu. Međutim igrači su željni dokazivanja i to će pokazati kroz ovu ligu, a i publika se vratila na tribine da podrži ove momke. U dobroj formi ulazimo u Ligu 6, jer od 11 utakmica u drugom dijelu dobili smo osam. Nemamo imperativa i želja je da odigramo korektno do kraja”, kaže trener Zrinjskog Zoran Glomazić uoči prvog kola i domaće utakmice sa Širokim.

“Svaki trener na mom mjestu ne bi mogao prijetiti Širokom. Ulazimo u utakmicu s četiri sata treninga tjedno, sa šuterskim treninzima rano ujutro, a čeka nas ekipa koja je u punom trenažnom procesu. Ali, na našoj strani je želja i glad igrača da se napravi dobar rezultat. Uz to i dobru atmosferu na tribinama bit će to pravi hercegovački derbi”, dodao je Glomazić.

U prvom dijelu prvenstva Zrinjski je na svom parketu deklasirao Širokobriježane. U ispunjenoj dvorani na Bijelome brijegu Zrinjski je odigrao možda i najbolju utakmicu u sezoni i slavio s uvjerljivih 19 razlike (74:55).

“Širokog smo uvjerljivo dobili kući i mislim da to opet možemo učiniti. Činjenica je da oni više treniraju od nas, zbog naših problema s terminima, ali po meni nisu kvalitetniji”, više je nego optimističan krilni košarkaš Zrinjskog Jure Brajković.

Uoči Lige 6 sve ekipe su se pojačale, pa i hercegovački rivali. Josip Mikulić se vratio u momčad Širokog poslije ozljede, a Domagoja Bošnjaka vratili su s posudbe u Zadar. Zrinjski je doveo samo Vojina Svilara, dosadašnjeg playmakera Mladosti iz Mrkonjić Grada, kako bi rasteretio Vedrana Princa koji je igrao preko 30 minuta.

“Nismo željeli nikoga otpuštati, htjeli smo nagraditi sve igrače da odigraju i ovu Ligu 6, pa ako se ukaže prilika i doigravanje. U prvoj utakmici u Mostaru mi smo odigrali inspirirano, motivirano, izvanredno i volio bih da se takva utakmica ponovi, ali mislim da će biti teška utakmica. Oni će biti motivirani zbog tog poraza, jer to im je najteži poraz u prvenstvu, ali pokazali smo da ako u utakmicu uđemo maksimalno koncentrirani da možemo igrati protiv svakoga u ovoj ligi”, istaknuo je trener Glomazić.

Utakmica između Zrinjskog i Širokog igra se u subotu u dvorani na Bijelome brijegu u 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close