Ponosni reprezentativci

Braća Vranješ u reprezentaciji BiH

Sport / Nogomet | 06. 10. 2015. u 14:23 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na popisu izbornika nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića našli su se i dva brata Stojan i Ognjen Vranješ, koji vrijedno rade i nadaju se uspjehu u predstojećim kvalifikacijskim susretima protiv Walesa i Cipra, priopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Stariji brat Stojan je ponosan što je sa bratom u reprezentaciji.

''Već drugi put smo zajedno na okupljanju. Velika je čast dobiti uopće poziv u reprezentaciju, a biti sa bratom tu je posebna privilegija i zadovoljstvo. Prelijepo iskustvo koje ostaje za čitav život i ponosan sam što smo obojica reprezentativci'', kazao je Stojan Vrenješ.

O odnosu izvan terena Stojan Vranješ kaže: ''Stariji sam i postoji respekt sa njegove strane, u pozitivnom smislu naravno. Veoma smo vezani i imamo jedan zdrav i dobar odnos''.

Stariji Vranješ je prokomentirao i šanse našeg tima u meču sa Walesom: ''Predstoji nam teška utakmica jer igramo pod imperativom pobjede, ali smatram da smo spremni da pred svojim navijačima ostvarimo uspjeh. Očekujem da pobijedimo''.

Zadovoljan je i igrama u klubu.

''U posljednjim danima prelaznog roka potpisao sam za Legiju i zadovoljan sam novim klubom. Odmah sam se ustalio u ekipi. Još se navikavam na novi grad. Klub je najveći u Poljskoj i odlično je organizovan. Čast mi je što član Legije'', ističe.

Mlađi Ognjen, član turskog Gaziantepspora, ne krije zadovoljstvo što je zajedno sa bratom dio "A" reprezentacije.

''To se ne može riječima opisati jer se radi o zaista posebnom osjećaju. Tri godine smo igrali zajedno i u banjalučkom Borcu. Dijelili teren, sobu, provodili vrijeme zajedno. To što smo dio reprezentacije je veliko priznanje i za nas, ali i našu obitelj'', rekao je Ognjen.

U predstojećem susretu s Walesom Ognjen ističe da bh. tim ima samo jedan cilj, a to je pobjeda, te da će igrati dati maksimum da je ostvare.

Kopirati
Drag cursor here to close