Borovec o 'crnim listama': Može bez sudske odluke

Sport / Flash | 24. 11. 2014. u 17:38 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon brojnih kontroverzi oko crnih lista za navijače, koje su bile povod debakla na Maksimiru i potom praktički otvorenog rata Hajduka i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza, svoje viđenje dalo je i Ravnateljstvo policije.

Glasnogovornik Krunoslav Borovec potvrdio je tako danas da je Ravnateljstvo poslalo Dinamu popis s 92 imena, a činjenicu da im nikakvu zabranu nije izdao sud objasnio je:

Postoje tri zakonske osnove prema kojima se evidentiraju navijači. Prva je pravomoćna sudska zabrana koja se odnosi na sve one kojima se zabranjuje dolazak na utakmice u zemlji i inozemstvu u trajanju od dvije godine. Druga se odnosi na sve koji se nalaze u bazi podataka koju vodi MUP, a to su oni koji su počinili teže prekršaje, a ina recidiviste. Ono što je jako bitno napomenuti je to da tim pojedincima i organizator može uskratiti dolazak na stadion. U trećoj skupini su pojedinci koji ne moraju biti evidentirani nikada, ali na temelju trenutačnog ponašanja koje policija uviđa na licu mjesta, kao što su utjecaj alkohola, vrijeđanje i droge, mogu biti privedeni i zadržani do dva sata nakon utakmice, kaže Borovec.

On kaže da osim Ravnateljstva policije popis smije sastaviti i klub domaćin na temelju vlastitih opažanja i pretpostavki o protupravnom ponašanju pojedinaca.

Kopirati
Drag cursor here to close