Ljuti Jamajčanin

Bolt: Tysona Gaya treba izbaciti iz sporta

Sport / Ostali sportovi | 24. 04. 2015. u 11:46 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šestostruki olimpijski prvak Usain Bolt izjavio je da bi Tyson Gay trebao biti "izbačen" iz atletskog sporta dodajući da je odluka da mu se izrekne samo jedna godina suspenzije "nešto najgluplje što je čuo".

Gay je bio pozitivan na doping testu 2013. i Američka antidoping agencija mu je izrekla godinu zabrane nastupa zbog suradnje u istrazi.

Vratio se natjecanjima i očekuje se da bi se mogao natjecati s Boltom na svjetskom prvenstvu ove godine u Pekingu, prenosi Eurosport.

No, najbrži čovjek u povijesti nezadovoljan je što je drugom najbržem dozvoljeno da se vrati na stazu.

''Stvarno sam ljut zbog toga'', izjavio je Bolt za "Runner’s World".

''Dobio je samo godinu jer je razgovarao s istražiteljima o tome kako je to uradio i tko mu je pomogao. To šalje pogrešnu poruku: "Ako to uradite i budete uhvaćeni samo recite sve što znate i smanjit ćemo vam kaznu". To je nešto najgluplje što sam ikada čuo. Poruka treba boto: "Ako varate bit ćete izbačeni iz sporta", dodao je.

Bolt navodi da ovo ne govori jer ga je strah konkurencije.

''Ne brinem hoće li me pobijediti, mislim da je to zbog toga što sam ga toliko godina poštovao. Bio je natjecatelj, držao me je na prstima i gurao naprijed da pružim sve od sebe. Onda se saznalo da je bio na drogama'', kazao je Jamajčanin.

Kopirati
Drag cursor here to close