Otkrio detalje

Blatter: UEFA je namještala ždrijeb

Sport / Nogomet | 14. 06. 2016. u 14:24 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši suspendirani predsjednik Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Sepp Blatter optužio je europsku krovnu nogometnu organizaciju za namještanje ždrijebova u klupskim natjecanjima pod njezinom ingerencijom.

Blatter je u intervjuu za argentinski dnevnik La Nacion, koji je objavljen i na internetskom portalu novina, rekao da je svjedočio korištenju zamrznutih kuglica pri određivanju parova europskih klupskih nogometnih natjecanja.

"Naravno da je tehnički to moguće izvesti. To se nije događalo u FIFA-i, ali svjedočio sam tome na europskoj razini", izjavio je Blatter te pojasnio tehnologiju namještanja:

"Kuglice držite u hladnjaku. Kad ih dotaknete, možete osjetiti koje su hladne, a koje tople. Pri dodiru znate koga ćete izvući", rekao je Blatter koji se na Sudu za sportsku arbitražu bori kako bi smanjio ili ukinuo izrečenu mu šestogodišnju zabranu rada u nogometu, a onda i prokazao čovjeka koji je odgovoran za namještanje:

"Samo je jedna osoba imala moć to učiniti. Artemio Franchi je to činio za europska klupska natjecanja", otkrio je Blatter optužujući bivšeg predsjednika UEFA-e, koji je bio na čelu krovne nogometne organizacije od 1973. godine do pogibije u prometnoj nesreći 1983.

UEFA je u priopćenju odbacila sve Blatterove optužbe.

"Potpuno su apsurdni navodi da je UEFA u prošlosti namještala ždrijebove svojih natjecanja pa stoga ni ne zavređuju reakciju", stoji u priopćenju objavljenom u utorak.

U istom intervjuu objavljenom u ponedjeljak, Blatter je odbacio špekulacije da je u dogovoru s preminulim predsjednikom Argentinskog nogometnog saveza Julijem Grondonom namjestio njegovoj reprezentaciji lakši ždrijeb za Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu.

"Taj je ždrijeb bio čist do zadnjeg detalja. Nisam manipulirao kuglicama, kao što su to drugi znali činiti, zagrijavanjem ili hlađenjem", rekao je Blatter.

Argentina je u Brazilu igrala u skupini s Nigerijom, Bosnom i Hercegovinom i Iranom, a momčad predvođena Lionelom Messijem poražena u finalu od Njemačke, pogotkom Marija Goetzea u produžetku.

Kopirati
Drag cursor here to close