Još četiri godine

Blatter ponovno na čelu FIFA-e: Al-Hussein se povukao pred drugi krug glasovanja

Sport / Flash | 29. 05. 2015. u 17:36 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dosadašnji predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je ostao na čelu najmoćnije nogometne organizacije na svijetu nakon što se njegov jedini protivnik jordanski princ Ali bih al-Hussein povukao pred drugi krug glasovanja.

U prvom krugu glasovanja, održanom danas u švicarskom Zurichu na Kongresu FIFA-e, Blatter je osvojio 133 glasa, a jordanski princ al-Hussein 73 glasa.

Trebao je biti održan drugi krug izbora, jer nijedan od kandidata nije osvojio potrebnih dvije trećine, odnosno 140 glasova.

Ipak, al-Hussein se povukao pred drugi krug glasovanja čime je Blatter izravno postao novi stari predsjednik FIFA-e, javlja Anadolu Agency (AA).

Kongres se inače odvija u sjeni velike afere u kojoj je uhićeno sedam visokih dužnosnika FIFA-e zbog optužbi da su primili mito u vrijednosti od 100 milijuna dolara.

Blatter je u svome izlaganju prije glasovanja istaknuo da će, u slučaju da bude izabran za prvog čovjeka ove asocijacije, i dalje raditi na realizaciji onoga za što se zalaže FIFA.

"Nastavit ću raditi na onome za što se FIFA zalaže. Potrebna nam je evolucija u FIFA-i, a ne revolucija. Potrebno je da preuredim FIFA-u s vama. Trebate mi, jer to ne mogu učiniti sam. Ne možemo dopustiti da se ugled igre, i FIFA-e, vuče kroz blato", naglasio je Blatter.

Kopirati
Drag cursor here to close