borba za moć

Blatter: Platini mi je prijetio zatvorom

Sport / Nogomet | 15. 08. 2015. u 13:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter je u izjavi za subotnje izdanje nizozemskog lista Volkskrant rekao da mu je predsjednik UEFA-e Michel Platini prijetio zatvorom kako bi ga odgovorio od kandidature za čelnu poziciju Međunarodnog nogometnog saveza na izborima koji su održani u svibnju.

Izjavu je navodno Platini rekao bratu Seppa Blattera u Zuerichu nekoliko sati prije glasovanja koje je dovelo do reizbora Blattera za predsjednika FIFA-e. Sepp Blatter je nakon toga pričekao četiri dana da objavi kako podnosi ostavku i stavlja svoj mandat na raspolaganje. Istovremeno je američko pravosuđe optužilo desetak čelnih ljudi unutar FIFA-e zbog korupcije.

"Tijekom ručka, Platini je sjeo za stol mog brata i rekao mu:' Kaži Seppu da povuče svoju kandidaturu ili će ići u zatvor'", izjavio je Blatter za Volkskrant, dodajući kako je za cijelu stvar od svog brata saznao tek nedavno.

Istovremeno je u subotu izvor blizak Platiniju odbacio ove izjave nazvavši ih "izmišljotinom". "Radi se od zadnjem od pokušaja Zuericha da odvuče pozornost svijeta sa stvarnih problema s kojima je FIFA suočena", kazao je isti izvor, dodajući da se "predsjednik UEFA-e ne želi ni udostojiti odgovoriti na te smiješne tvrdnje".

Platini je službenu kandidaturu za predsjednika FIFA-e objavio 29. srpnja. Izbori će se održati u veljači iduće godine, a jedini protukandidat Francuzu je za sada Južnokoreanac Chung Mong-joon.

Kopirati
Drag cursor here to close