Bolno koljeno

Blanka Vlašić neće nastupiti na Europskom atletskom prvenstvu

Sport / Flash | 14. 08. 2014. u 06:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja hrvatska skakačica u vis Blanka Vlašić neće nastupiti na Europskom atletskom prvenstvu u Zurichu zbog bolova u lijevom koljenu.

"Iako je prvi skakački trening prošao jako dobro, na druga dva su bolovi postali sve jači i nakon večernjeg treninga u srijedu odlučili smo odustati od Europskog prvenstva", rekao je Blankin otac i trener Joško Vlašić.

"Nije riječ ni o kakvoj teškoj ozljedi, već o upali patelarne tetive skakačkog koljena. Mogli bismo reći da je ozljeda banalna, ali vrlo bolna i ne može se skakati protiv takve boli. Da je riječ o samo jednom danu natjecanja možda bismo razmišljali o skakanju pod injekcijom, no tako se ne mogu odraditi i kvalifikacije i finale dva dana kasnije. Sad se Blanka mora četiri tjedna odmarati, a onda početi s terapijom i jačanjem tetive", pojasnio je Joško Vlašić.

Blanka Vlašić tako će propustiti drugo EP zaredom, zbog ozljede nije je bilo niti prije dvije godine u Helsinkiju, pa će tako ostati na jednom naslov europske prvakinje osvojenom prije četiri godine u Barceloni.

Kopirati
Drag cursor here to close