Cunejasu Mijamoto

Bivši kapetan japanske nogometne reprezentacije dolazi u Mostar

Sport / Nogomet | 14. 02. 2014. u 14:38 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši kapetan japanske nogometne reprezentacije Cunejasu Mijamoto od 17. do 21. veljače posjetit će Sarajevo i Mostar.

U tijeku boravka sastat će se s predstavnicima vlada i sportskih organizacija, a posjetit će i nogometne klubove s kojima će sagledati mogućnost organiziranja nogometne akademije, najavljeno je Japanske agencije za međunarodnu suradnju (JICA).

Zajedno s predstavnicima JICA-e posjetit će i Mostarsku gimnaziju, jednu od ustanova u Bosni i Hercegovini koja je dobila donaciju Vlade Japana.

Poslije šesnaestogodišnje karijere, bivši kapetan "Plavih samuraja" Mijamoto (37) upisao je i diplomirao FIFA Master akademiju, gdje je stekao sveobuhvatno znanje za društvene, ekonomske i pravne dimenzije nogometa.

Cilj posjete Mijamota je da sagleda trenutnu situaciju u nogometu u Bosni i Hercegovini i procijeni mogućnosti realizacije njegovog diplomskog projekta FIFA Master akademije, odnosno osnivanje akademije koja bi promovirala nogomet ne samo kao sport, već i kao edukativno sredstvo koje ohrabruje društvenu solidarnost, fair-play i uzajamno poštivanje.

Mijamoto će ujedno nazočiti i ceremoniji primopredaje PC računala, doniranih Mostarskoj gimnaziji od Vlade Japana a u okviru projekta "Modernizacije nastavnog plana i programa Informatike II" koji implementira JICA.

Bivši japanski reprezentativac 20. veljače će održati sat nogometa za učenike gimnazije, gdje će zajedno s bivšim reprezentativcima Bosne i Hercegovine Elvirom Bolićem, Vedinom Musićem, Sašom Papcem i Muhamedom Konjićem, podijeliti svoje nogometno umijeće i zanimljive priče iz njegove bogate karijere, navodi se u priopćenju Japanske agencije za međunarodnu suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close