transfer

Nogometaši s Balkana i ove godine na "meti" turskih klubova

Sport / Nogomet | 02. 09. 2015. u 08:15 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši bivše Jugoslavije i ovog prijelaznog roka bili su meta za turske klubove. Tijekom ljetnog prijelaznog roka koji je završen preksinoć u ponoć, 11 nogometaša s prostora bivše Jugoslavije potpisali su za turske Superligaše pokazuje analiza.

Srbijanski reprezentativac Lazar Marković i njemački internacionalac bosanskog porijekla Marko Marin su bili "najveće" zvijezde koji su izabrali Tursku za nastavak svoje karijere.

Marković je potpisao ugovor sa aktualnim viceprvakom Superlige Fenerbahceom. Istanbulskim klub je na posudbu doveo Markovića iz Liverpoola, a isti dan je prekinuo ugovor s bivšim srbijanskim reprezentativcem Milošem Krasićem.

Trabzonspor je također na posudbu doveo njemačkog internacionalca bosanskog porijekla Marka Marina. Marin je 1989. godine rođen u Bosanskoj Gradišci, a povremeno igra za njemačku reprezentaciju. Klub sa Crnog mora, dovodeći Marina pokazao spremnost da će se i ove godine boriti za titulu.

Srbijanski reprezentativac Duško Tošić je prešao u Bešiktaš. Istanbulski klub iako je i prije tražio Tošića, transfer je uspio tek u ovom prijelaznom roku. Tosić, nakon što je 2012. godine iz Crvene zvezde prešao u turski Genclerbirligi sa svojim dobrim igrama privukao veliku pažnju turskih velikana.

Hrvatski internacionalac Ante Kulušić i ove godine će ostati u Superligi. Iako je njegov klub Balikesirspor ispao iz Superlige Kulušić je odlučio da se vrati u svoj bivši klub, odnosno Genclerbirligi. Podsjetimo, Kulušić još od 2009. godine nosi dres turskih klubova.

Sarajevski Željezničar je bio jedan od najprofitabilnijih klubova. Riad Bajić i Josip Kvesić, bivši igrači ovog sarajevskog velikana, odlučili su nastaviti svoje karijere u turskoj Superligi. Naime, Bajić je prešao u Konyaspor, a Kvesić u Antalyaspor. Kvesićev novi klub je tijekom ovog prijelaznog roka bio jedan od najaktivnijih klubova, a doveli su čak i Samuela Eto'a.

Antalyaspor je doveo Dejana Lazarevića. Slovenski internacionalac će biti na posudbi u Antalyasporu. Još jedan bivši igrač Željezničara Avdija Vršajević će također nastaviti karijeru u Turskoj. Vršajević je potpisao trogodišnji ugovor sa novopečenim superligašem Osmanlisporom.

Bivči Partizanovac Milan Lukač prešao je u redove Akhisara. Srbijanski golman je potpisao trogodišnji ugovor sa ovim Superligašem. Alban Meha, albanski internacionalac rođen u Mitrovici na Kosovu prešao je u redove Konyaspora. Konyaspor je Mehu doveo na posudbu iz Paderborna.

Muarem Muarem, povremeni makedonski reprezentativac će također nastaviti karijeru u Superligi. Rođeni Skopljanin će igrati za Eskišehirspor. Turski klubovi u svoje redove tijekom ljetnog prelaznog roka doveli su ukupno 182 igrača.

Kopirati
Drag cursor here to close