FA kup

Bilićev West Ham prošao Redse golom u 121. minuti!

Sport / Flash | 09. 02. 2016. u 22:37 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši West Hama predvođeni hrvatskim stručnjakom Slavenom Bilićem izborili su plasman u osminu finala engleskog FA kupa nakon što su u ponovljenom dvoboju četvrtoga kola na Boleyn Groundu nakon produžetaka pobijedili Liverpool 2:1.

Junak utakmice bio je Angelo Obinze Ogbonna, koji je pobjednički pogodak postigao u 121. minuti utakmice.

GOOOOOAAAAAALLLLLLLLLLL: Just seconds to go and Angelo Ogbonna wins it for the Hammers. Towering header at the back stick!

Posted by West Ham United FC on Tuesday, 9 February 2016


Prije devet dana Liverpool i West Ham su na Anfieldu odigrali bez golova, pa je utakmica ponovljena, ali ovoga puta na travnjaku 'Čekičara'. Niti večeras nije bilo pobjednika u regularnih 90 minuta igre. Susret je završio 1:1, pa je pitanje pobjednika razriješeno u produžetku u kojem su Bilićevi igrači stigli do gola i velikog slavlja.

Bio je to već četvrti ogled 'Hammersa' i 'Redsa' ove sezone i Liverpool niti jednom nije slavio. West Ham je u prvenstvu upisao dvije pobjede (3:0, 2:0), prvi susret u FA kupu je završio 0:0, a sada je West Ham pobijedio nakon produžetaka.

Domaćin je poveo u 45. minuti golom Michaila Antonija na asistenciju Ennera Valencije. Liverpool je izjednačio u 48. minuti sjajnim pogotkom Philippea Coutinha iz slobodnog udarca. Mladi Brazilac je nadmudrio suparnike provukavši loptu ispod 'živog zida'.

U nastavku susreta obje su momčadi imale nekoliko odličnih prilika, no rezultat se nije mijenjao. Možda i najbolju prigodu na utakmici imao je napadač Liverpoola Christian Benteke, koji je u sedmoj minuti produžetka sam krenuo prema suparničkim vratima, no njegov udarac je sjajno obranio Darren Randolph. Kada se već činilo kako ćemo gledati jedanaesterce Ogbonna je zabio za 2:1.

Zanimljivo, igrači West Hama su u prvom poluvremenu dva puta uzdrmali okvir gola. U 16. minuti je vratnicu pogodio Joey O'Brien, a u 38. minuti i Dimitri Payet iz slobodnog udarca. Vratnicu je pogodio i veznjak Liverpoola Coutinho u 34. minuti.

West Ham će u osmini finala igrati protiv Blackburn Roversa 21. veljače na stadionu Ewood Park.

Kopirati
Drag cursor here to close