kvalifikacije

BiH u Mejdanu protiv Slovačke: "Navijači kao vjetar u leđa"

Sport / Flash | 03. 11. 2015. u 13:58 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik i igrači rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine očekuju pobjedu u sutrašnjoj utakmici prvog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Slovačke te da im publika u tuzlanskom Mejdanu bude osmi igrač na terenu.

Na današnjoj konferenciji za novinare, izbornik Dragan Marković izjavio je da se igrači raduju što ponovo igraju u Tuzli, gdje je prošle godine, zijekom utakmice sa reprezentacijom Danske, publika napravila odličan navijački ambijent i igračima dala "vjetar u leđa".

"Slovaci su respektabilna i kvalitetna ekipa, ali se ne bojimo. Poznato je da su Slovaci i Česi dobri rukometaši, međutim, mi ne krijemo da smo favoriti, a očekujemo i podršku publike, s obzirom na to da igramo na domaćem terenu. Teško je pretpostaviti u kojem će sastavu nastupiti slovačka reprezentacija. Imaju nekoliko opasnih igrača, koji su nam individualna prijetnja, a vidjet ćemo da li će uspjeti da tako nastupe i kolektivno. Ipak, davno smo se izdvojili iz europskog prosjeka i jedino su nam potrebni mir i pobjeda", rekao je Marković.

Za razliku od prošlog meča, kada je utakmicu BiH - Danska gledao sa tribina, sutra će priliku da zaigra po prvi put za bh. reprezentaciju dobiti Haris Begić, igrač živiničkog "Konjuha".

"Moji prvi dojmovi o reprezentaciji su odlični. Impresioniran sam momcima i atmosferom, a očekujem i da ću debitirati u najboljem svjetlu", izjavio je Begić, koji igra na poziciji lijevo krila.

Marko Panić je dodao da je teško zaboraviti gostoljubivost Tuzlaka i da će igrači dati 100 posto svojih mogućnosti.

"Ostavit ćemo srce na terenu, ali opasnost je ako ne uđemo u utakmicu sigurni i spremni", smatra Panić, koji je pozvao navijače da ponove scenarij atmosfere protiv Danske i u što većem broju dođu u Mejdan.

Utakmica je na rasporedu u srijedu u 20:15 minuta u tuzlanskoj dvorani Mejdan.

Kopirati
Drag cursor here to close