1:3

BiH s igračem manje izgubila od Španjolske

Sport / Nogomet | 29. 05. 2016. u 18:08 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je s 3:1 od aktualnog europskog prvaka Španjolske u prijateljskoj utakmici igranoj u švicarskom St. Gallenu.

Nolito je već u 11. minuti doveo Španjolce u vodstvo prekrasnim pogotkom nakon što mu je Džeko glavom greškom dodao loptu u namjeri da je izbaci iz svog šesnaesterca. Sedam minuta kasnije ''Furija'' udvostručuje vodstvo nakon greške Bešića. Svoj drugi pogodak postigao je Nolito nakon što je fantastično lobovao vratara Asmira Begovića s 10 metara. 

Sredinom prvog dijela susreta Edin Džeko je napustio igru zbog ozlijede, a kapetansku vrpcu preuzeo je Emir Spahić koji je na samom kraju prvog poluvremena zaradio crveni karton nakon što je ošamario Azpilicuetu i Fabregasa.

Prije novog neshvatljivog ispada, Spahić je pogodio glavom za smanjenje zaostatka u 29. minuti na Pjanićev ubačaj iz kornera.

''Zmajevi'' su preko Đurića u 50. minuti mogli izjednačiti, no vratar Asenjo bio je uspješniji u situaciji ''jedan na jedan''. U 66. minuti Haris Duljević je pogodio vratnicu.

Španjolci su konačnih 3:1 postavili u posljednjoj minuti susreta preko Pedra

Ovo je bio sedmi susret Bosne i Hercegovine i Španjolske, a prvi u prijateljskim. Španjolska ima pet pobjeda, a dva susreta su završila neodlučeno.

Španjolska: Asenjo; Bellerin, San Jose (Fornals 83'), Bartra, Azpilicueta; Bruno, Asensio (Inaki 60'), Fabregas (Llorente 60'); Silva (Suarez 46'), Aduriz (Pedro 46'), Nolito (Oyarzabal 60').

Bosna i Hercegovina: Begović; Vranješ (Memišević 90'), Spahić (crveni karton 45'), Zukanović, Kolašinac; Bešić, Hadžić (Medunjanin 67'), Višća (Hajrović 46'), Pjanić; Hodžić (Duljević 57'), Džeko (Đurić 22', Grahovac 78').

Kopirati
Drag cursor here to close