korak od polufinala

BiH protiv Njemačke, Pandža: Želimo polufinale, ali ne smijemo izgoriti

Sport / Košarka | 14. 08. 2015. u 07:32 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kadetska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će igrati susret četvrtfinala Europskog prvenstva u Litvi protiv Njemačke..

Izbornik BiH Josip Pandža očekuje tešku utakmicu protiv fizički moćne reprezentacije, te ističe da prevagu u ovom susretu može donijeti veliki broj faktora.

- Ovo su mladi momci koji mnogo žele ostvariti plasman u polufinale. Moj glavni cilj trenutno je da ne dozvolim da ekipa izgori u toj želji, te da atmosferu održim na željenom nivou. Moramo ostati smireni, a to bi mogao biti ključ našeg uspjeha. Kao i mi, Nijemci se nalaze u dobrom ritmu, savladali su Litvu koja je po mom mišljenju favorit prvenstva. Fizički su snažna ekipa i sigurno nas očekuje težak posao - izjavio je Feni Pandža.

Izbornik BiH dodaje da vjeruje u kvalitetu svoje ekipe koja je košarkaški talentiranija od Njemačke, ali da će cijeli tim morati biti na visokom nivou da bi upisali novu pobjedu.

Utakmica BiH - Njemačka počinje u 15.45 sati. U ostalim četvrtfinalnim susretima sastaju se: Španjolska - Francuska (13.30), Finska - Litva (18.00) i Turska - Srbija (20.15).

Kopirati
Drag cursor here to close