Dug BHRT-a

BiH jedina država u Europi koja neće emitirati Euro 2016?

Sport / Nogomet | 25. 05. 2016. u 20:51 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

BHRT mora do kraja svibnja izmiriti dio duga prema Europskoj radiodifuznoj uniji (EBU) i nakon toga početi u mjesečnim ratama otplaćivati dug koji je dostigao cifru od šest milijuna švicarskih franaka, navedeno je u pismu koje je ovoj medijskoj kući uputila Europska radiodifuzna unija.

EBU navodi da više neće biti u mogućnosti u ime BHRT-a unaprijed plaćati prava na prijenos sportskih događaja, niti pružati dodatne usluge ovom emiteru, ukoliko se rješenje financijske krize ne iznađe do kraja svibnja.

To znači da će, zbog nedostatka novca i drastičnog pada naplate RTV takse, Bosna i Hercegovina biti jedina država u Europi koja neće emitirati Euro 2016.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović upozorava da će se BHRT, ukoliko se hitno ne iznađe neko rješenje, naći u veoma teškoj situaciji.

“Nisu u pitanju samo sportski događaji nego i svi ostali servisi koje primamo preko razmjene sa EBU-om, kao što su servisi vijesti, Liga prvaka, utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u rujnu, što je, ustvari, samo posljedica katastrofalnog odnosa prema BHRT-u i stanja koje je definitivno postalo neodrživo”, rekao je Karamehmedović.

Kopirati
Drag cursor here to close