Volos

BiH iznenadila domaćine Eurobasketa

Sport / Košarka | 26. 07. 2015. u 08:37 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je reprezentaciju Grčke u posljednjem kolu grupne faze Europskog prvenstva A-divizije u grčkom Volosu.

Nakon što su u prva dva kola izgubili od reprezentacija Litve i Hrvatske, izabranici Marka Trbića u subotu navečer su u neizvjesnoj završnici pobijedili reprezentaciju domaćina prvenstva Grčke sa 60:59.

Mladi bh. košarkaši su napravili preokret u drugom poluvremenu utakmice, iako su u jednom trenutku gubili rezultatom 47:34.

Utakmica je imala dosta preokreta i grešaka s obje strane, ali su bh. košarkaši na kraju uspjeli slaviti. Skoulidas je u završnici promašio šut za pobjedu Grka, nakon što je prije njega Manjgafić promašio dva slobodna bacanja.

Najefikasniji igrač u redovima reprezentacije BiH bio je Amar Gegić s 15 poena i tri asistencije, dok je Fahrudin Manjgafić dodao 12 poena i tri skoka.

U momčadi Grčke istaknuo se Vasileos Christidis sa 16 poena i pet skokova, dok je Vasileos Charalampopoulos dodao 15 poena i osam skokova.

BiH će prenijeti dva boda u drugu fazu natjecanja i nastavit će borbu za četvrtfinale prvenstva, dok će se Grčka boriti za opstanak u A-diviziji.

Selfie iz svlacionice! Pala Grcka idemo u drugi krug! #zmajevi #bravo #ponos #drzave

Fotografiju objavljuje Košarkaški S Bosne Hercegovine (@ksbosneihercegovine)Srp 25, 2015 u 2:53 PDT

Kopirati
Drag cursor here to close