odluka ili odgoda

BiH i Hrvatska ne smiju izgubiti večeras

Sport / Nogomet | 10. 10. 2015. u 07:54 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Hrvatske danas će tražiti bodove u utakmicama devetog kola kvalifikacija za EURO 2016, neophodne za nastavak puta ka prvenstvu koji će se idućeg ljeta odigrati u Francuskoj.

BiH će u susretu grupe „B“ od 20:45 sati na zeničkom stadionu „Bilino polje“ ugostiti Wales i za siguran ostanak u igru u borbi za dodatne kvalifikacije izabranici Mehmeda Baždarevića trebaju slaviti.

Velšani bi i sa bodom ovjerili direktan plasman na EP. Domaći će se nadati i kiksu Izraela u susretu s Ciprom, ekipom sa kojom se bore za treće mjesto. Belgija bi večeras trebala postati sudionikom idućeg Europskog prvenstva, a za to joj je potrebna pobjeda u Andori.

Hrvatska je sa posljednja dva kiksa u grupi „H“ zakomplicirala put ka EP-u, te joj za produženje nade i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija u duelu sa Bugarima igra samo tri boda. Ako pobijedi u Azerbejdžanu, Talijani će slaviti odlazak na EURO 2016 kolo prije kraja kvalifikacija. Sve osim pobjede Norveške nad Maltom bilo bi senzacija. Najvjerojatnije, rasplet u grupi „H“ bit će poznat tek u posljednjem kolu, ne desi li se iznenađenje u Hrvatskoj.

U grupi „A“ sve i uoči devetog kola jasno je da na EP sa prve dvije pozicije direktno idu Češka Republika i Island. Za dodatne kvalifikacije se bore Nizozemska kojoj će danas domaćin biti Kazahstan i Turska gost Češke.

Kopirati
Drag cursor here to close