Sarajevo Grand Prix

BiH: Biciklisti će pokušati oboriti Guinnissov rekord u najdužoj liniji biciklista na svijetu

Sport / Flash | 29. 05. 2015. u 09:20 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga biciklistička utrka ''Sarajevo Grand Prix'' bit će održana 14. lipnja u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

Utrka je uvrštena u kalendar Međunarodne biciklističke federacije (UCI), a okupit će više od 140 natjecatelja iz više 20 zemalja.

Utrka, dužine 150 km starta ispred Gradske Skupštine Istočnog Sarajeva s ciljem ispred Sarajevo City Centra, a biciklisti će u finišu kroz grad voziti pet krugova, od Baščaršije do Trga Bosne i Hercegovine.

Ova sportska manifestacija, kao i prošle godine, pored natjecateljskog imat će i rekreativni karakter sa sudjelovanjem više od 5.000 biciklista, koji će pokušati oboriti i Guinnissov rekord u najdužoj liniji biciklista na svijetu.

Organizator je najavio da će svi sudionici''Sarajevo Toura'' dobiti majice te biti sudionici u nagradnoj igri, dok će pobjednici utrke dobiti UCI bodove, kao i glavne nagrade.

Bit će podijeljeno više od 2.000 poklona, dok svi prijavljeni koji sudjeluju u obaranju rekorda imaju mogućnost osvajanja vrijednih nagrada, od kojih se izdvaja bicikl ''Trek Marlim 5,'' te mnoštvo drugih nagrada.

Pored utrka u sklopu ''Sarajevo Grand Prixa'' bit će održan i veliki broj drugih aktivnosti kojima organizatori žele promovirati biciklizam.

Kopirati
Drag cursor here to close