Natjecanje

Bh. turnir 'Neymar Jr’s Five’ nastavlja se za vikend u Banja Luci i Tuzli

Sport / Flash | 20. 04. 2016. u 18:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalifikacije za nogometni turnir Neymar Jr’s Five, nakon Mostara i Sarajeva, održat će se ovog vikenda u Banjoj Luci i Tuzli. Grad na Vrbasu bit će domaćin ovog natjecanja u subotu 23. travnja. Kvalifikacije počinju u 10:00 sati na igralištu iznad atomskog skloništa.

Organizator moli sve sudionike da na vrijeme dođu na spomenutu lokaciju kako bi se registrirali i kako bi se izvršio žrijeb timova. Potrebni podaci za prijavu su: naziv tima, imena i prezimena igrača ili igračica, godišta rođenja, kontakt broj kapetana ekipe. Dan poslije održat će se četvrte i posljednje kvalifikacije u gradu soli.

Tako će Tuzla 24. travnja ugostiti mlade nogometaše na Brčanskoj Malti na terenu Grbavica. Također, za sudjelovanje u kvalifikacijama potrebni su gore navedeni podaci, a registracija ekipa i u Tuzli počinje u 10 sati.

Kao što je poznato, timovi će se nadmetati u malom nogometu pet na pet, a pravo sudjelovanja imaju ekipe sa igračima ili igračicama između 16 i 25 godina starosti. Utakmice će trajati 10 minuta, a posebna čar ovog dvoboja jeste u tome što u trenucima kada jedna ekipa postigne pogodak, istovremeno izbacuju jednog suparničkog igrača iz nastavka meča (igrači su označeni brojevima i po tom redoslijedu napuštaju teren).

Kvalifikacije u Mostaru i Sarajevu pokazale su kako je izuzetno važno prvi postići pogodak. No, bilo je okršaja gdje su se ekipe sa igračem manje i rezultatskim minusom uspjele vratiti u igru. To je dodatna draž ovog prestižnog turnira.

Inače, Neymar je pokrenuo vlastiti globalni malonogometni turnir - Neymar Jr's Five, u kojem će sudjelovati ekipe iz 35 zemalja širom svijeta, među kojima je i BiH. Trenutno su u tijeku kvalifikacije širom svijeta, a najbolji iz 35 zemalja će se u srpnju okupiti na Svjetskom finalu u Neymarovom rodnom gradu Praia Grande u brazilskoj državi Sao Paolo.

Također, pobjedničku ekipu će Neymar ugostiti na utakmici Barcelone na stadionu Camp Nou. Zvijezda Barcelone i brazilske reprezentacije poručuje kako je ovo zabavna i brza igra i da zahtijeva dobru tehniku.

U gradu na Miljacki organizirat će se i državno finale malonogometnog turnira Neymar Jr's Five 22. svibnja ove godine kada će se i konačno znati koja ekipa će predstavljati BiH. Po četiri ekipe iz Mostara, Sarajeva, Banja Luke i Tuzle plasirat će se završnicu. Osam ekipa već je poznato, dok će se još po četiri pridružiti nakon banjalučkih i tuzlanskih kvalifikacija.

Majstori malih terena prezentirali su sjajne poteze u gradu na Neretvi i Sarajevu. Isto se očekuje i sljedećeg vikenda.

Za turnir se možete prijaviti putem e-maila [email protected] sa podacima za koji grad se prijavljujete i imenom tima i kontakt telefonom. Na web stranicama www.neymarjrsfive.com i www.redbull.ba se može pronaći više informacija o natjecanju i BiH kvalifikacijama. Dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 062/344 -782.

Kopirati
Drag cursor here to close