Maltežani na Pecari

Besek: Znamo sve o Širokom, odigrat ćemo što bolje

Sport / Nogomet | 29. 06. 2016. u 19:54 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši malteške Birkirkare odradili su u srijedu, dan prije utakmice prvog pretkola Europske lige protiv Širokog Brijega, trening na stadionu Pecara točno 24 sata prije početka utakmice - sve prema pravilima UEFA-e. Trening je fotoreporterima bio otvoren prvih 10 minuta.

Momčad od prosinca prošle godine s klupe vodi hrvatski trener Dražen Besek, a klub je prošlu sezonu završio na trećem mjestu malteške Premijer lige.

''U Hercegovini smo naišli na tradicionalno gostoprimstvo, ljudi su susretljivi i drago nam je što smo došli ovamo. Zaista se nemamo na što požaliti'', izjavio je za Bljesak.info trener Birkirkare Dražen Besek.

Prema Transfermarketu, momčad Birkirkare vrijedna je 3,10 milijuna eura, a Širokog Brijega 7,48 milijuna eura.

''Znamo sve o Širokom Brijegu, isto tako znamo da su priželjkivali da dobiju klub našeg ranga i mi smo toga svjesni. Imamo dovoljno informacija o protivniku, znamo gdje su najopasniji i odigrat ćemo što bolje. Iza nas su tek tri tjedna treninga i to je premalo da bi se uigrali s obzirom da je bilo promjena u momčadi, no pokušat ćemo u ove dvije utakmice odigrati koliko možemo'', zaključio je u razgovoru za Bljesak.info Dražen Besek.

Susret Široki Brijeg - Birkirkara na rasporedu je u četvrtak u 19.00 sati, a sudit će ga 28-godišnji Švicarac Sandro Schärer. UEFA-in delegat je Englez koji je za vrijeme treninga obišao stadion Pecara. Cijena ulaznica za sjevernu i južnu tribinu je 10 KM za odrasle, 5 KM za djecu, a za gledatelje će biti priređena i nagradna igra. Izravan prijenos je na klupskoj televiziji NKŠB TV.

Kopirati
Drag cursor here to close