Benzema ipak neće ići na EURO

Sport / Flash | 13. 04. 2016. u 20:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač Real Madrida Karim Benzema neće nastupiti za Francusku na predstojećem EURU nakon što mu je Francuski nogometni savez odbio ukinuti suspenziju.

Benzema je izbačen iz reprezentacije u prosincu jer je umiješan u poznati slučaj ucjenjivanja snimkom seksa suigrača iz reprezentacije Mathieu Valbuene.

Odluku o Benzeminom neodlasku na EURU donijeli su predsjednik Francuskog nogometnog saveza Noel Le Graet i izbornik Didier Deschamps.

Morali smo sačuvati slogu u reprezentaciji, na terenu i izvan njega, a svako iščašeno ponašanje mora biti sankcionirano. Zato smo donijeli odluku da Karim Benzema neće igrati na EURU, navodi se u priopćenju Saveza.

Napadač Real Madrida oglasio se na svom Twitter-profilu.

Nažalost, imam tužnu vijest za sve koji su me podržavali. Ne idem na EURO. Razočaran sam, napisao je 28-godišnji Benzema, kojeg čeka i sudska parnica na sudu u Verseillesu. Benzema cijelo vrijeme niječe da je ucjenjivao Valbuenu, ali je priznao da je na treningu reprezentacije 2015. u Clairefontaineu napadaču Lyona spomenuo postojanje sporne snimke.

Francuska će tako na EURU biti bez jednog od najboljeg strijelaca, no Dechamps je uvjeren da mogu i bez Benzeme jer su na prošle dvije pripremne utakmice s Nizozemskom i Rusijom zabili čak sedam golova. 

Kopirati
Drag cursor here to close