Odlazak stručnjaka

Benitez: Nisam mogao uvjeriti suprugu da ostanem u Napoliju

Sport / Nogomet | 28. 05. 2015. u 14:48 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aktualni trener talijanskog Napolija Rafael Benitez je potvrdio da će nakon posljednje ovosezonske utakmice talijanske Serie A koju njegov tim igra protiv rimskog Lazia napustiti klupu Napolitanaca.

Iskusni španjolski stručnjak Benitez je na konferenciji za novinare u klupskom kompleksu Castel Volturno potvrdio da se oprašta od ekipe Napolija, a on se već neko vrijeme u španjolskim medijima najavljuje kao nasljednik talijanskog stručnjaka Carla Ancelottija na klupi Real Madrida.

Podsjetivši da mu ugovor sa Napolijem ističe nakon posljednjeg kola talijanskog prvenstva koje se igra predstojećeg vikenda, Benitez je kazao da se želi oprostiti pobjedom i plasmanom Napolija u Ligu prvaka, javlja Anadolu Agency (AA).

"Uvijek je tužno kada napuštate mjesto gdje ste dobro primljeni i tretirani. Razlog mog odlaska su obiteljske stvari. Nisam mogao uvjeriti suprugu i djecu da se još zadržimo", kazao je 55-godišnji Benitez.

Konferenciji za medije nazočio je i predsjednik Napolija Aurelio De Laurentis, koji je istaknuo da je Benitez doprinio jačanju kluba i dovođenju stranih zvijezda, ali da je uprava kluba poštovala njegovu odluku o odlasku zbog obiteljskihrazloga.

Benitez je u Napoli stigao 2013. godine, kada je osvojio Kup Italije, a zatim i Super kup.

Kopirati
Drag cursor here to close