obrana naslova

Beljo uoči meča karijere: "Publika u Širokom će uživati"

Sport / Flash | 09. 10. 2015. u 09:14 I. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji BiH boksač Damir Beljo, europski prvak u kruzer kategoriji po WBO verziji, branit će svoj naslov sljedećeg petka u Širokom Brijegu protiv Mohammeda Rasulija.

Kako je Beljo kazao na konferenciji za novinare, radi se o najvažnijoj borbi u njegovoj dosadašnjoj karijeri, s obzirom da bi mu pobjeda vjerojatno otvorila vrata za napad na svjetsku titulu.

Beljo se vratio u BiH nakon priprema u Njemačkoj, a kako je kazao, spreman je i mentalno i fizički za okršaj s 37-godišnjim njemačkim boksačem, porijeklom iz Afganistana, koji u profesionalnoj karijeri ima 16 pobjeda, 4 poraza i 4 neriješena meča.

"Za Rasulija je ovo vjerojatno posljednja šansa da napravi nešto veliko i to ga čini posebno opasnim. On u slučaju pobjede previše dobiva, a ja previše gubim. No, ja se ne obazirem previše na njega, radit ću ono za što sam se spremao i nadam se uspjehu", istaknuo je Beljo.

Bombarder iz Mostara trebao se u ovom terminu boriti protiv Nurija Seferija, koji ima istog menadžera kao i sada već bivši prvak svijeta u kruzer kategoriji Marco Huck (Muamer Hukić), ali nakon što je Huck u kolovozu izgubio svoj naslov od Poljaka Krzysztofa Glowackog promijenili su se planovi.

"Imali smo dogovor da u slučaju pobjede protiv Seferija boksam protiv Hucka, međutim on je izgubio svoj pojas od Glowackog i samim tim ta priča meni više nije bila zanimljiva. Također, Seferi ima poraz u svom posljednjem meču i WBO ga ne može prihvatiti kao izazivača", kazao je Beljo.

Njegov tim za zamjenu tražio je atraktivnog boksača kako bi publika u Širokom Brijegu dobila pravi spektakl, a to bi trebao biti Rasuli.

"Predložili smo Rasulija jer se radi o dosta tvrdom i napadački orijentiranom boksaču, a WBO ga je odmah prihvatio što pokazuje da se radi o doista ozbiljnom protivniku", istaknuo je Beljo.

Osvajanje naslova europskog prvaka u ožujku ove godine, po Beljinim riječima, velika je stvar, ali nije njegov konačni cilj.

"Moj cilj je boksati za naslov prvaka svijeta. Sada sam među glavnim izazivačima, a hoću li odmah dobiti tu priliku - ne znam. Ako pobijedim u ovom meču, sa svojim timom idem u Orlando na WBO konvenciju, koja će se održati krajem mjeseca, gdje ću tražiti svoju šansu, a hoću li dobiti priliku odmah ili ću morati odraditi još jedan meč, vidjet ćemo", kazao je Beljo.

Mostarski boksač naslov prvaka Europe, Azije i Pacifika po WBC verziji i naslov prvaka Europe po WBO verziji osvojio je pobijedivši nokautom u Berlinu Nijemca Maika Kurzweila, u ožujku 2015. Bila je to njegova 20. pobjede u isto toliko profesionalnih mečeva, od čega je njih 17 završilo prekidom.

U okviru boksačkog spektakla u dvorani Pecara u Širokom Brijegu, predviđeno je devet borbi, a glavne borbe večeri izravno će prenositi BHT.

"Ovo je sportski projekt kakav do sada nije viđen na ovim prostorima. Pored Damira, nastupit će velika imena kao što su Stefan Leko i Adnan Redžović, te nekoliko domaćih perspektivnih boraca", dodao je član organizacijskog odbora i član Beljinog BB Boxing Promotion Boris Bošnjak.

 

Vaganje u Mepas Mallu

Ulaznice za spektakl u Pecari prodaju se već tjedan dana i mogu se kupiti po cijeni od 10 KM. Dan prije boksačkih mečeva održat će se i službeno vaganje Damira Belje i Mohammeda Rasulija, a ono će se obaviti u tržnom centru Mepas Mall, pa će ovo biti jedinstven slučaj da će se vaganje uoči važnog meča održati u tako javnom prostoru.

 

Kopirati
Drag cursor here to close