vrhunac karijere

Beljo: Ako pobijedim Seferija borit ću se za naslov prvaka svijeta!

Sport / Flash | 24. 07. 2015. u 09:45 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Beljo (20-0, 17 KO) u ožujku je u Berlinu osvojio upražnjeni WBO naslov prvaka Europe.

Sada, pred 30-godišnjim Mostarcem najveća je borba njegove karijere, ona koja bi ga mogla odvesti do borbe za naslov svjetskog prvaka. U Mostaru 15. rujna brani naslov protiv “albanskog Tysona” Nurija Seferija.

"U rujnu je za mene jako važan meč jer taj meč je korak do moga sna... samim time i veliko breme na mojim leđima. A što se tiče Seferija, ako moje pripreme završe ovako kako sada idu, jako naporno i bez nekih većih ozljeda nadam se naravno pobjedi! Jedino me malo plaši 12 rundi jer do sada sam mečeve završavao prije isteka svih rundi, a Seferi je poznat po tome da je izdržljiv i boksao je puno mečeva na 12 rundi. Nadam se da ce mi Bog dati snage i da ću obraniti europski pojas”, rekao je Beljo za Croring Magazine.

- Jeste li Vi uključeni i u organizaciju priredbe ili se možete u potpunosti posvetiti treninzima?

"Nažalost, moram razmišljati dosta i o organizaciji tako da je to jedan veliki minus za ovako važan meč. Nadam se da će se to uskoro promijeniti, te da ću se moći fokusirati samo na meč i da ću imati mir."

- Seferi je u posljednjoj borbi izgubio sudačkom odlukom od Krzysztofa Glowackog koji se sredinom kolovoza bori protiv Marca Hucka za svjetski WBO naslov. Seferi se borio s Huckom 2006. i izgubio sudačkom odlukom. Koji su Vaši sljedeći potezi nakon borbe sa Seferijem? Postoji li mogućnost borbe s Huckom za svjetski naslov, naravno ako on obrani titulu?

"Ja se nadam da ako pobijedim Seferija moj sljedeći meč će biti s Huckom za prvaka svijeta. Kad sam uzeo europski WBO pojas sam Huck nam je potvrdio da je pobjednik ovog meča njegov sljedeći protivnik."

- Huck je u Las Vegasu gdje trenira u dvorani Roya Jonesa. Već neko vrijeme Jones traži meč s Huckom. Mislite li da bi do te borbe moglo doći prije?

"O toj borbi se već duže vrijeme priča, ali iskreno se nadam da ću prvo ja dobiti priliku. Jones je uistinu jedan od velikana u svijetu boksa, ali je i u ozbiljnim godinama tako da mu je ime jedno od najvećih aduta!"

- WBO europski naslov osvojili ste u Berlinu nokautom u prvoj rundi protiv Maika Kurzweila. Kako ste se osjećali prije važnog meča kojeg ste okončali još jednim prekidom? To Vam je bila šesta pobjeda nokautom zaredom.

"Iskreno, imao sam tremu jer sam znao da mi pobjeda puno donosi, a poraz odnosi. Kurzweil je također ofanzivan borac, nokauter, ali ja sam se psihofizički odlično spremio i znao sam da je to jedna od velikih stanica u mom životu i jednostavno ništa drugo osim pobjede mi nije bilo u mozgu. Čim sam osjetio priliku nisam htio stati. Odlično sam ga pogodio u jetru i mislio sam da se neće oporaviti. Ustao je i ja nisam kalkulirao. Krenuo sam završiti meč što prije i uspio! Još jedan pogodak i nije se uspio oporaviti. Bio sam presretan i preponosan! Dok mu je sudac odbrojavao prošao mi je kroz glavu naš velikan Željko Mavrović i njegova 7. runda s Lewisom i jednostavno nisam želio stati jer sam vidio priliku i Bogu hvala uspio!

- U Mostar stiže i WBC-ov prvak u cruiserweightu GrigoriDrozd. Vi ste bili kod njega u Rusiji dva puta kako bi mu pomogli s pripremama. Dolazi li on u Mostar sparirati s Vama ili je posjet privatne naravi?

"Grigory je veliki boksač, a i veliki čovjek. Čast mi je što sam mu sparirao i ostali smo u super odnosima. On dolazi u Hercegovinu s obitelji da se malo odmori i da vidi ovu prelijepu zemlju."

- Možete li nam predstaviti članove svog tima i trenere?

"Naš BB BOXING PROMOTION čine: Boris Bošnjak - moj veliki prijatelj i kum i jaki superteškaš, trener za boks Damir Miletić, kondicijski trener Damir Zubac, fizioterapija Šarac, moja malenkost, te hrabri sparing partneri”, kazao je Beljo za Croring Magazine.

Kopirati
Drag cursor here to close