rutinska pobjeda

Baždarević: Teško mi je izvući zaključak iz ovakve utakmice

Sport / Nogomet | 28. 03. 2015. u 22:46 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izuzetno je bitno da smo pobijedili. Za nas je najvažnije bilo da igramo ozbiljno i kući se vratimo sa tri boda, bez obzira na to što protivnik nije atraktivan. Igrači su zaslužili pohvale iako je bilo malo nervoze. Spremamo se sada za ono što nas dalje čeka u kvalifikacijskim susretima, kazao je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević nakon pobjede u Andori od 3:0.

Andora je u ovoj utakmici bila potpuni autsajder i ocjena Baždarevićevog rada s reprezentacijom moći će se dati tek nakon prijateljske utakmice s Austrijom u utorak.

“Teško je dati ocjenu na kojem nivou je naša ekipa, iz ove utakmice mi je teško izvući zaključke. Psihički nije bilo lako jer znamo da je Andora napravila puno problema nekim reprezentacijama, iako nemaju neku reputaciju. Ovakve utakmice je jako teško spremiti. Zato sam zadovoljan pristupom mojih igrača. Ozbiljnost u igri je ono što ću zapamtiti iz večerašnje utakmice”, kazao je Baždarević nakon prve pobjede u kvalifikacijama.

U ovoj utakmici debitirala su dvojica igrača koje je on prvi put uvrstio na popis – napadač Milan Đurić i branič Edin Cocalić.

"Jako dobra stvar je ako smo uspjeli da se ne osjeti dolazak novih igrača, a to je najveća zasluga momaka koji su tu godinama i nositelji svega onoga što se dešavalo. Osjeti se ozbiljan rad, vrlo je ugodno biti sa ovom ekipom. Mislim da su stariji igrači izuzetno primili mlađe i da je to jedan veliki poen za nas", smatra Meša.

Kopirati
Drag cursor here to close