Reprezentacija BiH

Baždarević pozvao nekoliko novih igrača, na popis uvrstio i Spahića

Sport / Nogomet | 16. 03. 2015. u 10:17 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević danas je u Sarajevu objavio popis reprezentativaca za utakmice sa Andorom (28. 3.) i Austrijom (31. 3.).

Baždarević je objasnio da je u dogovoru sa Schalkeom odlučio izostaviti Seada Kolašinca, koji se nije oporavio od ozljede, dok se na poopisu nalazi oporavljeni Senad Lulić, koji bi se večeras mogao naći u konkurenciji igrača Lazia koji će nastupiti u Torinu.

''Kolašinac radi u svom klubu po posebnom programu tako da smo se dogovorili da ga ovaj put izostavim. Lulić je izrazio želju da bude sa nama i nadam se da ćemo večeras u meču protiv Torina vidjeti u kakvom je stanju. Pozvao sam i mladog Rijada Bajića, koji je na taj način nagrađen za odlične nastupe u dresu Željezničara. Nakon treninga u seniorskom timu, on će biti na raspolaganju izborniku mlade reprezentacije Nestoroviću'', objasnio je Baždarević.

Istaknuo je kako nije imao priliku vidjeti Štilića kojeg je pozvao za meč protiv Austrije i da nije zadovoljan što pojedini bh. reprezentativci ne igraju u svojim klubovima. Pozive je uputio debitantima Edinu Cocaliću i Milanu Đuriću te povratnicima u tabor reprezentacije BiH Ervinu Zukanoviću i Ibrahimu Šehiću, za koje ističe da su svojim igrama zaslužili poziv u nacionalni tim.

''Oni nastupaju redovno u svojim klubovima. Mislim da su formom i ponašanjem zaslužili da se nađu na popisu. Pratio sam njihove nastupe i mogu reći da sam zadovoljan'', istaknuo je. 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon četiri odigrane utakmice u grupi B ima samo dva boda.

Reprezentacija će se okupiti 23. ožujka u Zenici. Šunjić i Štilić će nastupiti samo u prijateljskoj utakmici protiv Austrije.

Na popisu je, kako se i najavljivalo, nekoliko novih igrača, među kojima napadač Chieva Milan Đurić, Željezničarov napadač Riad Baić, Mechelenov Edin Cocalić, Ibrahim Šehić iz Azerbajdžana te Semir Štilić.

Vratari: Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Ratko Dujković
Obrana: Emir Spahić, Ognjen Vranješ, Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Avdija Vršajević, Mensur Mujdža, Edin Cocalić, Senad Lulić
Vezni red: Gojko Cimirot, Haris Medunjanin, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Izet Hajrović, Anel Hadžić, Tino Sven Sušić, Muhamed Bešić, Semir Štilić, Edin Višća
Napad: Edin Džeko, Milan Đurić, Vedad Ibišević, Riad Bajić

Kopirati
Drag cursor here to close