Nejasni pozivi

Baždarević: Nije iznenađenje što nema Sušića

Sport / Nogomet | 25. 08. 2016. u 10:36 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Estonija je kvalitetan tim i sigurno je da neće biti laka utakmica”, rekao je izbornik BiH Mehmed Baždarević nakon što je objavio popis za prvu utakmicu kvalifikacija na putu za SP 2018. u Rusiji.

“Za nas je najvažnije da utakmicu odradimo profesionalno i odgovorno te da naš prvi korak u kvalifikacijama bude čvrst i snažan. Morat ćemo biti spremni za veliku borbu'', dodao je šef Zmajeva. 

Ono što je uslijedilo bila su pitanja novinara za par 'nejasnih' poziva. Tino Sven Sušić nije pozvan iako je standardan i ponajbolji u Hajduku, Ognjen Vranješ jeste - iako nema kluba!

“Ne znam da li je iznenađenje što nema Sušića? Mijenja klub i vidjet ćemo kako će se sve to završiti. U naših pet prijateljskih utakmica Sušić nije igrao jer je bio ozlijeđen. Odlučili smo se za ove igrače i mislim da je u ovom trenutku to najbolji izbor. Na njega računam za budućnosti”, rekao je pa se okrenuo prema Vranješu.

“Vranješ je jučer raskinuo ugovor sa Sportingom i trebao je preći u Celtic, ali nemam pravu informaciju. Zato i jeste spisak od 23 igrača."

Na popisu nema ni Mate Jajala (Palermo) i Darija Dumića (N.E.C. Nijmegen), iako su ovog ljeta stekli pravo nastupa za Zmajeve. 

Baždarević je na sve dodao da će trener golmana reprezentacije biti odabran nakon utakmice protiv Estonije i da će tu funkciju na otvaranju kvalifikacija obavljati netko tko već radi u reprezentativnim selekcijama BiH.

Na popisu se nalazi ukupno 26 igrača, među kojima su debitanti Tomislav Tomić i Danijel Miličević, duel sa Estonijom na rasporedu je 6. rujna na stadionu Bilino polje u Zenici.

Pored Estonije u skupini H još su Belgija, Grčka, Cipar i Gibraltar.

Kopirati
Drag cursor here to close