Izbor ili trgovanje

Baždarević i Hadžibegić s najviše šansi, Štimac i Barbarez otpadaju?

Sport / Nogomet | 12. 12. 2014. u 12:01 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna A reprezentacija BiH, bez obzira na sve nedoumice i probleme, u subotu bi trebala dobiti novog izbornika, objavili su iz Nogometnog saveza BiH.

Sjednica Izvršnog odbora Saveza, na kojoj će se odlučivati o nasljedniku Safeta Sušića, bit će održana u hotelu Kristal na Ilidži, a prethodno će članovi "ad hoc" komisije za prijedlog i imenovanje izbornika popis od sedam kandidata skratiti na dva.

Jedan od dvojice iz "super finala" postat će novi izbornik reprezentacije koja poslije četiri kola grupe B kvalifikacija za EURO 2016 ima svega dva boda i itekako smanjene izglede da se plasira na prvenstvo u Francuskoj, piše Anadolija.

Osim, Baka i spoticanje

Agencija Anadolija je objavila tvrdnje Kako nekoliko članova Izvršnog odbora, najozbiljniji kandidati za izbornika među "sedmorkom" su Mehmed Baždarević, Faruk Hadžibegić, ali i Milovan Rajevac. Na osnovu izrečenih stavova i atmosfere koja je vladala među 14-oricom članova Izvršnog odbora najmanju podršku na jučerašnjoj sjednici imali su bivši izbornik Hrvatske Igor Štimac, te Sergej Barbarez jer je bez dana trenerskog iskustva.

"Eventualni izbor Amara Osima ili Blaža Sliškovića bio bi iznenađenje, ali ne toliko koliko Barbareza ili Štimca", rekao je za Anadoliju jedan od članova Izvršnog odbora, koji je želio ostati anoniman.

Članovi Izvršnog odbora iz RS, koji su nakon što se kandidirao Rajevac istaknuli da će podržati nekadašnjeg izbornika Gane, po običaju trguju. Kako ističe izvor Anadolije, na sutrašnjoj sjednici IO bez problema bi pristali dići ruku i za nekoga drugog, ali za protuuslugu. A protuusluga, prema zahtjevima, isključivo bi se zvala Branimir Tulić, bivši izbornik mlade reprezentacije BiH kojeg članovi IO iz RS po svaku cijenu žele utrpati kao asistenta u stručni štab A reprezentacije.

Na jučerašnjoj sjednici, tvrdi Anadolija, Tulić je bio toliki kamen spoticanja da je situaciju oko izbora izbornika podveo u "pat poziciju", pa je javnosti iz Saveza priopćeno "kompromisno rješenje" sa sedam kandidata.

Križaljke

Shodno tome tvrdi Anadolija, onaj tko pristane uzeti Tulića za asistenta ima najveće šanse da postane izbornik.

''Od devet članova IO iz Federacije BiH najveću podršku na jučerašnjem sastanku imali su Hadžibegić i Baždarević, te ako bi jedan od njih bio izabran i u stručnom štabu vidimo neuspješnog Tulića, onda će biti jasno na koji način je prikupio glasove'', navodi Anadolija dodajući kako postoji i druga opcija raspleta zamršene situacije.

''U po mnogima boljem, ali teže ostvarivom trećem epilogu, izbornik neće biti Rajevac, već netko od preostalih kandidata. Nadalje, Tulić ne postaje član stručnog štaba A reprezentacije, ali ni ponovo izbornik mlade reprezentacije. Pozicija izbornika mlade reprezentacije pripadne stručnijem i boljem treneru iz RS u odnosu na gubitnika Tulića, a za izbornika A tima IO sutra imenuje Hadžibegića, Baždarevića, Osima, Slikovića, Barbareza ili Štimca. Bio bi to manje bolan kompromis misle u IO, oni razumniji, manje opterećeni politikom, nacijom, osobnim i drugim interesima'', analizira Anadolija.

Kopirati
Drag cursor here to close