Zmajevi krenuli

Baždarević: Da barem u svim linijama imamo slatkih muka kao u napadu

Sport / Nogomet | 20. 03. 2017. u 14:53 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nekoliko dana nakon što je saopćio popis za Gibraltar, Mehmedu Baždareviću na Grbavici je otuđen BMW, a danas se ponovno vratio u normalu i počeo s pripremama Zmajeva za prvi kvalifikacijski duel u 2017., na rasporedu nadolazeće subote na Bilinom polju. 

Nakon duela s nogometnim patuljcima, tri dana kasnije Zmajevi će u Elbasanu odraditi prijateljski duel s Albancima. 

“Imat ćemo dovoljno vremena da provjerimo i formu u ova tri-četiri treninga i uradimo ono što smo zamislili do Gibraltara, a poslije ćemo razmišljati o Albaniji”, rekao je u današnjem obraćanju novinarima.

“Prema informacijama koje imamo, svi igrači su zdravi, oni će svi stići danas, eventualno sutra. Vjerujem da ima dosta umora posebno kod pojedinih igrača koji stalno igraju. Znamo šta nas čeka, svi će kazati da je pred nama lagana utakmica, da je Gibraltar autsajder, ali mi moramo živjeti svaku utakmicu na svoj način, što ozbiljnije i odgovornije jer su nam tri boda neophodna”, dodao je pa naglasioda je ovo zapravo samo uvertira u važniji kvalifikacijski mč koji će uslijediti.

“Moramo biti 100 posto spremni i s respektom dočekati protivnika, učinit ćemo sve da pobijedimo kako bismo na najbolji mogući način najavili ogled protiv Grčke.”

Priznao je da je vrlo zadovoljan formom napadača. 

“Imam slatkih muka u napadu, ali volio bih da ih ima i u ostalim linijama, novinari stalno potenciraju ovaj ili onaj igrač je dao gol, ali dobro znate da imamo problema s nekim drugim pozicijama.”

“Volio da ima što više takvih muka i u ostalim linijama. Zadovoljstvo nam je kada naši igrači postižu golove, posebno kada su u pitanju ovi mlađi za koje se nadam da će dugo nositi dres reprezentacije BiH", zaključio je Baždarević.

Kopirati
Drag cursor here to close