poraz u belgiji

Baždarević: Belgija je bolja, a i sudac im je bio naklonjen

Sport / Nogomet | 04. 09. 2015. u 07:21 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgija je zasluženo dobila, iako je rezultat mogao biti i drugačiji da smo uspjeli duže držati 1:0 ili uspjeti izjednačiti u periodu utakmice gdje smo imali šanse, rekao je Mehmed Baždarević, izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije poraza, rezultatom 1:3, od Belgije u Bruxellesu.

"Imali smo protiv sebe dobru ekipu. Mogli smo u pojedinim trenutcima utakmice uraditi neke stvari drugačije“, kazao je Baždarević, a kao glavni uzrok poraz okarakterizirao:

"Belgija je u prvom poluvremenu bila dominantnija, a mi smo brzo gubili lopte. Potrošili smo puno lopti, te prepustili im inicijativu, pa smo u jednom momentu morali primiti golove. Nedostajalo je forme i svježine kod pojedinaca“.

Nije bio zadovoljan ni suđenjem, koje nije htio pretjerano komentirati.

"Ne bih puno o suđenju. Sudac nije bio na nivou. Bilo je prekršaja koji nisu svirani na Džeki. Belgijske kolege su mi rekle da je sudac bio naklonjen belgijskoj reprezentaciji“, istaknuo je Baždarević.

Na pitanje što misli o lošoj igri Mirlema Pjanića, Baždarevič je odgovorio:

"Sigurno svi smo očekivali nešto više nakon njegovih odličnih posljednjih utakmica u klubu. Imao je malu ozljedu od meča sa Juventusom. Naša igra umnogome ovisi od njega. Nismo uspjeli večeras, a za to je krivac kvalitetan protivnik. Belgija je u ovom momentu bolja ekipa od nas, a mi se okrećemo narednim utakmicama“.

Ozljeda Emira Spahića, prema Baždareviću, poremetila je igru BiH u Bruxellesu.

"Izlazak Emira poremetio nas je, ali opet kažem nismo iskoristili šanse i to je to“, govorio je Baždarević na konferenciji za medije.

Nakon neuspjeha protiv popularno zvanih "crvenih vragova“ BiH je izgubila šanse za direktan plasman na naredno Europsko prvenstvo, a u preostala tri kola borit će se za treću poziciju u grupi "B“ koja vodi u dodatne kvalifikacije.

"Ostale su još tri utakmice. Imali smo veliku šansu večeras. Morali smo bolje igrati. Sada moramo spremiti meč protiv Andore u nedjelju, a onda misliti o susretima u listopada“, poručio je Baždarević.

Kopirati
Drag cursor here to close