U Realu ne znaju ništa

Bavarci ogorčeni: ''Ovako se ne može krasti u Ligi prvaka''

Sport / Nogomet | 19. 04. 2017. u 08:22 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Bayerna Carlo Ancelotti istaknuo je nakon ispadanja od Real Madrida u četvrtfinalu Lige prvaka kako je sudac pomogao domaćinu, dok je njegov protivnik Zinedine Zidane naglasio kako su zasluženo eliminirali njemačkog prvaka.

"Dobro smo postavili igru i bili dobri, zaslužili smo više", rekao je Ancelotti na konferenciji za medije u Madridu.

"Kasnije su nas jako kaznile sudačke odluke. Arturo (Vidal) nije trebao dobiti karton za iskjučenje, a Ronaldo je dva pogotka zabio iz zaleđa. Naravno da smo nezadovoljni. U četvrtfinalu bi trebali biti kvalitetniji suci ili bi, pak, trebalo koristiti video snimke, jer se previše griješilo", dodao je Ancelotti.

Real Madrid je u produžetku pobijedio sa 4:2, nakon što je regularni dio završio 2:1 za Bayern čime su Nijemci izjednačili rezultat iz prve utakmice. Mađarski sudac Viktor Kassai pokazao je u 84. minuti drugi žuti karton veznom igraču Bavaraca Arturu Vidalu.

"Naravno da bi Vidal trebao biti mirniji, no nije zaslužio drugi karton. To je bila greška suca. Na kraju sam razgovarao sa sucem te mu rekao 'dobar posao'. Ne tvrdim da bismo prošli, ne znam što bi se dogodilo, samo želim reći da je sudac loše odsudio utakmicu", rekao je Ancelotti.

Trener aktualnog europskog prvaka Zinedine Zidane smatra da je njegova momčad zasluženo prošla jer je zabila šest pogodaka u dvije utakmice.

"Ne znam bismo li prošli uz video suđenje", rekao je Zidane odgovarajući na zahtjev novinara da komentira Ancelottijevu ljutnju.

"Posao suca je težak i nikada ga se ne stavljam u poziciju da budem za njega ili protiv. Njihov drugi pogodak je također bio iz zaleđa. Smatram da smo uz šest zabijenih pogodaka zaslužili prolazak", istaknuo je Zidane dodavši da mu je ovo bila najteža utakmica ove sezone.

Trostruki strijelac Cristiano Ronaldo također tvrdi da je Real Madrid zasluženo u polufinalu.

"Bili smo bolji. Zabiti šest pogodaka momčadi poput Bayerna nije lako. Tako da smo zasluženo prošli", rekao je Ronaldo.

"Zadovoljan sam što sam zabio tri pogotka, dobro smo igrali. Prerano je govoriti o naslovu Lige prvaka, no nadam se da ćemo ju i dvanaesti put osvojiti."

Jako ga je pogodilo zviždanje publike na Santiago Bernabeu pa im je nakon pogodaka gestom poslao poruku koja je izazvala polemiku.

"Jedino što tražim od Bernabeua je da mi ne zviždi, jer u svakoj utakmici dajem najbolje od sebe. Premda ponekad ne uspijem zabiti pogodak, uvijek nastojim raditi i pomoći Real Madridu”, izjavio je Ronaldo.

Igrači Bayerna su izlazeći iz svlačionice redom kritizirali suca.

"Užasno je kada te ovako pokradu. Dva pogotka iz zaleđa i moje krivo dosuđeno isključenje", naglasio je Vidal.

"Ovako se ne može krasti u Ligi prvaka. Pri vodstvu od 2:1 imali smo dobivenu utakmicu, bili su se uplašili, a onda je sudac počeo svoj šou. Ovo je bilo ružno", dodao je Čileanac.

Rekao je kako su u svlačionici još nakon prve utakmice u Muenchenu, gdje im je također bio isključen igrač, sumnjali u suca.

"Tužni smo, bijesni. Utakmica ovakvog intenziteta ne može biti odlučena na ovakav način. Sudac nas je izbacio. Real Madrid nije imao kuda. Svatko na svijetu tko razumije nogomet mogao je to vidjeti'', zaključio je Vidal.

Thiago Alcantara se nadovezao.

"Smeta kada ti neka stvar izvana uvjetuje rezultat. Ja u životu nisam iznosio mišljenje o sucima no na ovoj razini nogometa trebalo bi imati ljude na razini zadatka."

Kapetan i branič Real Madrida Sergio Ramos odigrao je svoju 100. utakmicu u Ligi prvaka, u kojoj je postigao autogol koji je Bayernu donio produžetak, a iskupio se ubacivanjem kod Ronaldovog drugog pogotka. Naravno, njegovo je viđenje bilo drugačije od onog suparničkih igrača.

"Ja ne znam gdje je to Vidal vidio krađu. Rekli su mi da je Ronaldov pogodak za 2:2 možda bio iz zaleđa, ali isto tako i Muellerova situacija za 2:1. Nekada ti daju, a nekada uzmu. S time treba živjeti, iako sam ja za video snimke kao pomoć sucima", zaključio je Ramos.

Kopirati
Drag cursor here to close