FIFA upozorava

Barceloni zabranjeno predstavljanje Luisa Suareza za vrijeme trajanja njegove suspenzije

Sport / Nogomet | 14. 07. 2014. u 08:16 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je da Barcelona ni na koji način neće moći predstaviti javnosti svoje ovoljetno pojačanje Luisa Suareza za vrijeme trajanja njegove suspenzije.

Urugvajski napadač je na Svjetskom prvenstvu u Brazilu ugrizao talijanskog braniča Giorgija Chiellinija. S obzirom da mu je to već treći takav ispad u karijeri, FIFA ga je kaznila s devet utakmica zabrane igranja za reprezentaciju, ali i s četiri mjeseca zabrane sudjelovanja u svim nogometnim aktivnostima. To, ipak, nije uključivalo transfer, pa je Suarez ovaj tjedan prešao iz Liverpoola u Barcelonu koja je za njega platila 81 milijun eura.

Katalonski ga je klub želio spektakularno predstaviti, kao i sva svoja zvjezdana pojačanja, ali iz FIFA-e je stiglo upozorenje da to neće biti moguće. Kad su se u Barceloni dosjetili da bi ipak mogli predstaviti Suareza, ali ne na stadionu Camp Nou, ni u klupskim prostorijama, već na konferenciji za novinare u jednoj dvorani u blizini, iz FIFA-e su odlučili ponovno reagirati i objasniti Kataloncima ono što im nije jasno.

- Kazna se odnosi na sve nogometne aktivnosti. Suarez ne smije sudjelovati u javnom nogometnom događaju, bez obzira na mjesto radnje. Ne smije biti uključen ni u humanitarne događaje povezane s nogometom - izjavila je u nedjelju glasnogovornica FIFA-e Delia Fischer.

Suarezu je još ostala mogućnost žalbe Međunarodnom sportskom sudu (CAS), a ako ne bude usvojena, Barcelona će ga moći predstaviti tek krajem listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close