barcelona za povijest

Barcelona postavila novi rekord španjolskog nogometa - 29 uzastopnih utakmica bez poraza

Sport / Nogomet | 11. 02. 2016. u 09:28 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Remijem na gostovanju kod Valencije (1:1) u uzvratnoj utakmici polufinala španjolskog Kupa kralja nogometaši Barcelone produljili su niz nepobjedivosti na 29 utakmica, što slavnome klubu nikada u 117 godina dugoj povijesti nije uspjelo, piše Sportski.hr.

Trener Luis Enrique je na taj način srušio rekord svoga nekadašnjeg suigrača Pepa Guardiole koji je u sezoni 2010/11 predvodio Barcelonu do 28 uzastopnih utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Katalonski je klub posljednji put poražen 3. listopada od Seville (1:2), a otada je ostvario 23 pobjede i šest remija i zabio 87 golova!

U tom je nizu najviše utakmica (25) odigrao naš Ivan Rakitić, a najbolji je strijelac Luis Suarez (30). Neymar je, pak, postigao 19 pogodaka, ali upisao i čak 16 asistencija. U 29 utakmica bez poraza Barcelona je odigrala čak 17.122 točna dodavanja, a individualni predvodnik u ovoj kategoriji je Dani Alves s 1507 dodavanja.

Katalonci su uspjeli sačuvati nepobjedivost protiv Valencije iako su igrali praktički s rezervnom postavom na Mestalli, jedino je Rakitić od prvotimaca bio u sastavu.

''Nije nam ovaj rekord bio cilj, uvijek bismo ga mijenjali za trofeje'', istaknuo je Rakitić, sugeriravši da bi finale Kupa kralja volio igrati na Santiago Bernabeuu, stadionu Real Madrida.


Negredo iskoristio gresku fudbalera Barce by ss_video

Kopirati
Drag cursor here to close