kup kralja

Barca osvojila i drugi trofej, slijedi Liga prvaka

Sport / Nogomet | 30. 05. 2015. u 21:35 R. I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometaši Barcelone pobijedili su u subotu na svom Camp Nou Athletic Bilbao s 3:1 u finalu španjolskog Kupa kralja, te po 27. put u povijesti osvojili ovaj trofej.

Katalonci su do vodstva stigli u 20. minuti kad je Leo Messi u slalomu po desnoj strani nanizao četvoricu igrača Athletica, koji su ga pokušali zaustaviti, a potom prizemnim udarcem s desetak metara svladao nemoćnog vratara Herrerina.

U 36. minuti hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić sjajno je uposlio Luisa Suareza u gostujućem kaznenom prostoru. Urugvajac je samo proslijedio loptu do usamljenog Neymara na suprotnoj strani pa Brazilcu nije bilo teško samo postaviti nogu i poslati loptu u mrežu za 2-0 Barcelone.

Na treći pogodak čekali smo do 74. minute, kad je obrana Athletica loše reagirala na prizemni ubačaj Danija Alvesa. Trojica igrača su gledala loptu i Lea Messija kako ulazi između njih te postiže svoj 58. pogodak u ovoj sezoni. U 80. minuti Inaki Williams je postigao pogodak za momčad iz Bilbaa, nakon kojeg je Athletic ambicioznije krenuo napadati vrata Barcelone, no do promjene rezultata više nije došlo.

Barcelona je potvrdila status najuspješnijeg kluba u ovom natjecanju. Athletic je na toj ljestvici ostao drugi s 23 trofeja, ali posljednji su osvojili još daleke 1984. godine.

Za tjedan dana, u subotu 6. lipnja, momčad pod vodstvom Luisa Enriquea će na Olimpijskom stadionu u Berlinu, u finalu Lige prvaka protiv Juventusa, pokušati doći do trostruke krune, nakon što su odnijeli oba domaća trofeja.

Kopirati
Drag cursor here to close