7:5

Barakude protiv Italije za zlato u vaterpolu

Sport / Ostali sportovi | 10. 08. 2012. u 15:47 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska vaterpolo reprezentacija plasirala se u finale Olimpijskih igara, svladavši Crnu goru sa 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2).

Time je osigurana jedna medalja, nadamo se da će na kraju biti zlatnoga sjaja.

Najefikasniji u sedmoj uzastopnoj pobjedi Hrvatske bio je Sandro Sukno s dva gola, ali najzaslužniji je ipak bio vratar Josip Pavić sa 13 obrana.

"Zaista smo od početka do kraja turnira imali lijepu seriju rezultata, sve suparnike smo deklasirali, pa čak i Španjolsku, iako su se oni bunili. Ova utakmica imala je posebnu težinu. Željeli smo ići do kraja, do finala, i to smo i dočekali. Opet smo odigrali jako dobru obranu", rekao je izbornik Ratko Rudić.

Vaterpolisti Hrvatske i Italije igrat će u finalu olimpijskog turnira u Londonu. Italija je bila bolja od Srbije sa 9:7 (4:2, 2:2, 2:1,1:2). U nedjelju, u velikom finalu vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama, za zlato će se boriti Hrvatska i Italija.

Italija je aktualni svjetski prvak iz Šangaja prošle godine, a prije dvije godine su Hrvatska i Italija igrale finale Europskog prvenstva, kojem je domaćin bio Zagreb. Tada je pobijedila Hrvatska.

OI, vaterpolo, muški, polufinale:

Hrvatska - Crna Gora 7:5 (3:1, 2:0, 2:2, 0:2)

Italija - Srbija 9:7 (4:2, 2:2, 2:1, 1:2).

Kopirati
Drag cursor here to close