meč lopta za wales

Bale igra u Zenici: "Napravit ćemo ono što nijedna generacija prije nas nije uspjela"

Sport / Nogomet | 07. 10. 2015. u 10:02 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sada je i definitivno jasno da će Gareth Bale zaigrati za Wales u subotu na zeničkom Bilinom polju. Najbolji velški nogometaš današnjice ozlijedio se na utakmici Lige prvaka protiv Šahtara prije više od tri tjedna, no vratio se u trenažni proces i spreman je za preostale dvije kvalifikacijske utakmice koje bi za Wales mogle biti i povijesne.

Naime, Velšanima treba samo bod kako bi izborili nastup na Europskom prvenstvu u Francuskoj iduće godine, a mogu to napraviti ili protiv Andore na svom terenu ili već u subotu u Zenici.

'Svima nam je jasno da nijedna velška generacija prije nas nije napravila ono čemu smo mi blizu. Svjesni smo koliki je ulog, ali smo istovremeno i mirni, jer znamo što i kako trebamo napraviti', kazao je Bale nakon što je primio rekordnu petu nagradu za najboljeg nogometaša Walesa.

Zbog ozljede lista Bale je bio pod upitnikom za ovu utakmicu, no sada je izvjesno da će na travnjak Bilinog polja istrčati nogometaš kojeg je Real platio nevjerojatnih 100 milijuna eura.

'Noga mi je dobro. Igrao sam pola sata za vikend (protiv Atletica), taman dovoljno da zagrijem noge i pripremim se za dvije utakmice koje nam slijede', dodao je Velšanin.

Wales ima dvije meč lopte za plasman u Francusku i premda njihova javnost vjeruje da će dovoljna biti pobjeda protiv autsajdera Andore, Bale smatra da već u subotu treba pokušati doći do željenog boda.

'Dugo smo zajedno, skoro osam godina igramo u ovom sastavu i znamo što nam je činiti u subotu. Spremit ćemo se za Bosnu najbolje moguće i uvjeren sam da ćemo svi dati sve od sebe', zaključio je Bale.

Kopirati
Drag cursor here to close