savjet čačiću

Baka Slišković: Hrvatska mora igrati brže!

Sport / Nogomet | 27. 05. 2016. u 10:03 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i uvijek kada neki veći klub iz regije traži trenera u medijima se licitira brojnim imenima, pa je u opciji za novog trenera Hajduka došlo i ime velikog Hajdukovog igrača, i bivšeg trenera Bilih, Blaža Sliškovića.

''Nitko me nije kontaktirao, a o ponudi Hajduka znam koliko i vi'', kratko je za Index.hr kazao Slišković, osvrnuvši se na izglede Hrvatske uoči predstojećeg Eura.

''Hrvatska je nogometna velesila, stalni je sudionik europskih i svjetskih prvenstava i samim time logično je da na svako veliko natjecanje odlazi s velikim optimizmom, odnosno s velikim ciljevima. Ne vidim zašto bi sad bilo drugačije. E sad, hoće li Hrvatska napraviti dobar rezultat, ovisi o puno faktora. Premda više nema igru kakvu je imala prije nekoliko godina kad je bila sedma ili osma reprezentacija svijeta i iako su i dalje u momčadi neki igrači koji su nekim godinama kad više ne mogu dati svoj maksimum, Hrvatska po meni i dalje ima izrazito kvalitetnu momčad, vrhunske igrače i ne vidim razlog zbog čega u Francuskoj ne bi mogla ostvariti dobar rezultat'', dodao je Baka.

Ipak, Slišković je uočio neke probleme u igri momčadi Ante Čačića, koje je podijelio s javnosti.

''Nadam se da će Čačić uspjeti i ubrzati igru, jer bez jednostavne i brze igre teško da možete nadigrati i pobijediti bilo koji reprezentaciju na svijetu. Nažalost, dojma sam da Hrvatska u igri previše teži kompliciranim rješenjima i osnovni hendikep Čačićevih igrača spori je protok lopte. U tom segmentu igra Hrvatske daleko je slabija nego što je bila prije četiri ili pet godina. Tada smo mogli uživati u igri, danas ipak nije više tako. Koji su razlozi tome, ne znam. Možda je u pitanju činjenica da su neki igrači dosegnuli svoj zenit, da više ne mogu pratiti stravično jak ritam današnjeg vrhunskog nogometa, a svojim iskustvom i individualnom kvalitetom ipak si kupuju mjesto u momčadi. Ponavljam, ne znam koji su razlozi, no u tom dijelu igre Čačić mora još puno toga napraviti ako misli u Francuskoj napraviti nešto značajnije.''.

U razgovoru za Index.hr Slišković je dao svoje viđenje Premijer lige u kojoj je zadnji put radio prošle sezone.

''Daleko je to od onoga što bismo željeli, daleko je to od onoga kad se vratite s utakmice pa možete reći da ste gledali kvalitetnu predstavu, no mišljenja sam da se neke stvari pomiču i da sve polako ide na bolje. Od sljedeće sezone u ligi će igrati 12 klubova i mislim da će smanjenje lige bitno utjecati na kvalitetu nogometa. Koncentracija kvalitete bit će zbijenija, imat ćemo više derbija i nadam se da ćemo samim tim gledati više kvalitetnih utakmica. Također, mislim da će u tom trokružnom sustavu i mladi igrači dobiti puno više prilika, što će u konačnici donijeti puno toga dobroga i reprezentaciji. Optimist sam''.

Kopirati
Drag cursor here to close