Motivacija

Baka najavio pobjedu: Zrinjski želi kući pjevajući

Sport / Nogomet | 25. 08. 2017. u 12:39 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ostala je još ta jedna utakmica prije prve ovosezonske prvenstvene pauze, prilika za trećom vezanom pobjedom.

Gostovanje kod Viteza u Zrinjskom shvaćaju kao odličnu priliku za dodatno dizanje atmosfere, a kako i ne bi kada je rival jedina momčad Lige koja u prvih pet kola nije uhvatila nijednu pobjedu.

Dvije pobjede svezao je Zrinjski u prethodna dva kola, kući protiv Krupe i u gostima kod Slobode. Vitez je prilika za trećom.


"Znajući kako smo odigrali u Tuzli, ja mogu zaista biti optimističan pred ovu utakmicu u Vitezu, posebno ako pokažemo onu želju, htijenje i volju, uz kvalitetu koji imamo. Vitez je i pored samo jednog boda gubio obično minimalno, na Grbavici autogolom, što je dokaz da je riječ o jednoj čvrstoj ekipi. Ipak najvažniji su bodovi, a oni će nastojati pred domaćom publikom to poboljšati. Teško se vaditi na Zrinjskom, ali motivacija će biti važan faktor", kazao je na press konferenciji trener 'Plemića' Blaž Slišković.

Motiva neće nedostajati ni njegovoj ekipi, kazao je u nastavku popularni Baka, tražit će se nastavak niza koji je uslijedio poslije poraza u Bijeljini te najavio povratak u Mostar 'pjevajući'.

"Bilbija ima problema s leđima, ali mislim da će moći nastupiti. Jamak ne osjeća povredu, vraća se Katanec i opet nam je izbor igrača širi i naravno da je sve to pozitivno pa je tako i atmosfera u ekipi bolja. To treba održavati, ali samo uz kvalitetne igre i pozitivne rezultate", nastavio je Slišković, naglašavajući da status favorita treba potvrditi na terenu.

Bivši član fenjeraša, Hrvoje Barišić, vjeruje da su šanse da će nova tri boda biti upisana velike.

"Nikoga ne podcjenjujem, pratio sam njihove partije ove sezone, pa iako tabela govori drukčije, moje je mišljenje da nisu padali bez ispaljenog metka, rekao je Barišić u razgovoru za mostarski Dnevni list pa apostrorao glavni problem njegovog bivšeg kluba.

"Počeli su kasno s pripremama, otišlo im je dosta igrača i sada su se i rezultatski doveli u nezgodnu situaciju. Međutim, to je njihov problem. Ali svejedno ćemo, kao i protiv svakoga, morati dati 120 posto svojih mogućnosti.

Hrvoju je ovo drugi angažman u Zrinjskom, a smatra da je mostarski premijerligaš u odnosu na sezonu 2013./2014., kada je i on digao šampionski pehar u zrak, osjetno napredovao.

"Klub se digao u svakom smislu. Infrastruktura je bolja, igrački kadar je kvalitetan i širok, sve djeluje dosta ozbiljnije. Za nečim Hrvoje i žali – što nije nešto ranije stigao u Mostar ovog ljeta. A da jeste, konkurirao bi za utakmice s Mariborom, koji je nakon Mostara sve odradio kako treba i osigurao nastup u skupinama Lige prvaka.

"Znamo već što je bilo i kako. Volio bih da sam stigao nešto ranije, ali što je tu je. Sad sam tu, ekipa napreduje, ide nam dobro.

Rezimirao je i ono što je Zrinjski napravio u prvih pet kola…

"S obzirom da smo napravili samo jedan kiks (poraz u Bijeljini, op.a.), a ostale protivnike nadigrali i savladali, moramo biti zadovoljni kako je sve ispalo. Samo idemo tako nastavit i bit će dobro. A Vitez je, ističe Barišić još jednom, dobra prilika za takvo što...

"Ostalo im je par igrača koji su činili kostur ekipe, poput golmana Tirića, veznjaka Mahira Karića i Josipa Šantića, ali su bez obzira na uži kadar za respekt i sigurno ćemo morati dati sve od sebe da upišemo novu pobjedu.

Susret Vitez - Zrinjski, kojeg sudi Ilija Živković, igra se u subotu u 17.00 sati na Gradskom stadionu u Vitezu.

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close