Pokvarili mu rođendan

Baka bijesan: Što se nama ovako ne sudi u Sarajevu!?

Sport / Nogomet | 30. 05. 2015. u 20:01 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trener Širokog Brijega Blaž Slišković bio je u najmanju ruku bijesan na suđenje u utakmici između Širokog Brijega i Zrinjskog u zadnjem kolu Premijer ligi, koja je završila neriješeno – 1:1.

Ovime je Široki Brijeg ostao bez Europe prvi put nakon 2003. godine, a Slišković je na pressici čestitao Zrinjskom na zasluženo osvojenim bodovima, nakon čega je raspalio po sucima i Nogometnom savezu BiH.

Prije izjave obrušio se na kontrolora suđenja, koji se nalazio u press dvorani, kojemu je poručio ''kako se ne boji ni njega, ni Nogometnog saveza, ni sudaca, te kako nema dlake na jeziku''.

''Sigurno da je ovo bila teška utakmica i za jedne i druge, veliki ulog je bio u pitanju, ali ja ne želim da suci budu ti koji će krojiti sudbinu o tome tko će u Europu. Kad ovo kažem imam argumente, i sve se može lijepo vidjeti na televiziji, tko hoće da pogleda.

''Kada se lomi prvenstvo, šest kola do kraja, kada je Široki još u situaciji da bude prvak, ne svira se jedanaesterac za Široki, očigledan sto milijardi na sto u Sarajevu, pa eto pređemo preko toga.

Posije toga dođemo u Istočno Sarajevo pa se svira jedanaesterac protiv nas, koji je samo vidio golub na grani, pa pređemo i preko toga.

Ali šta je ovo danas Boga ti! Pola minute prije nego što je sviran jedanaesterac protiv nas, tri prekršaja su na Peki na desnoj strani, u jednoj akciji. Pomoćni sudac ne diže zastavicu, koji je pet metara od događaja, glavni sudac ne svira, akcija se nastavlja i svira se jedanaesterac protiv nas'', izjavio je ogorčeni Slišković.

On je istaknuo kako vjeruje da ništa od navedenog nije slučajno, posebice da se u pet utakmica sude četiri jedanaesterca na štetu Širokog Brijega, a niti jedan u korist. 

''Kad sam se vratio u bh. nogomet i kad sam napokon pomislio u zadnje dvije godine da su suci počeli pošteno i dobro suditi i kada sam ih hvalio u svakom trenutku i gdje sam mogao - oni su me razočarali! 

Ako jeste jedanaesterac sviraj ga u svojoj rođenoj kući, ali što to nama ne sviraju u Sarajevu jedanaesterac, što to nama sudac nema muda odsvirat jedanesterac u Sarajevu, gdje se još lomi i gdje je Široki još prvi, e to me zabrinjava!'', bjesnio je Baka.

Na kraju je dodao da je Zrinjski borbenošću, htijenjem i zalaganjem zaslužio ovaj bod.

''Mi nismo imali sportske sreće, a ovime što govorim ne želim umanjiti vrijednost pobjede niti tražim alibi zašto Široki nije u Europi.

Jednostavno nemogu šutit više, mjesec dana šutim, dokle više majka mu stara! Treba li pet-šest kola unaprijed da se zna tko će biti prvak države? Sramota!'', zaključio je Slišković.

Kopirati
Drag cursor here to close