prijateljska

Austrija testira Zmajeve, Baždarević najavljuje najjači sastav

Sport / Nogomet | 30. 03. 2015. u 20:00 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protiv sebe imamo ekipu koja igra dobro u kontinuitetu. Odlično stoje u kvalifikacijama i nadam se da će obje ekipe odigrati dobar susret - izjavio je izbornik nogometne reprezentacije BiH Mehmed Baždarević danas na konferenciji za medije u Beču.

Reprezentacija BiH prije dva dana je pobijedila Andoru s 3:0 u kvalifikacijskom susretu za europsko prvenstvo 2016.

Baždarevićevi izabranici sutra će odigrati prijateljski susret protiv Austrijanaca, koji u kvalifikacijama igraju odlično i zauzimaju prvo mjesto u grupi.

Baždarević ističe da je Austrija reprezentacija koju respektira, ali da ne smatra da su favoriti u odnosu na reprezentaciju BiH.

- Dugo vremena su zajedno, a igraju moderan nogomet. Ne mislim da su veći favoriti od nas. Igraju pred svojom publikom i možda je to njihova prednost. Poštujemo ih, a na nama je da pokažemo što znamo na terenu. Utakmica je važna i učinit ćemo sve da igramo što bolje. U svakom slučaju će biti drugačije od utakmice protiv Andore – izjavio je Baždarević.

Istaknuo je da će odmarati samo one igrače kojima je pauza potrebna da bi sanirali ili spriječili ozljede.

- Igrat ćemo u najboljoj mogućoj formaciji, ali nastupit će i igrači koji nisu dobili priliku protiv Andore. Nakon treninga ću vidjeti jesu li svi spremni. Ako postoji i mala sumnja da je igrač ozlijeđen, on neće igrati - objasnio je Baždarević i dodao da u kombinaciji za meč sigurno neće biti Lulića, koji se tek vratio na terene nakon teške ozljede i ne treba ga forsirati.

Dodao je da je u igračkoj karijeri kao reprezentativac Jugoslavije nekoliko puta igrao protiv Austrije, koja je uvijek bila neugodan protivnik, ali da je Jugoslavija uvijek slavila.

Austrija i BiH će odmjeriti snage sutra na stadionu ''Ernst Happel'' u Beču s početkom u 20.30 sati. Prijenos je na Face TV.

Kopirati
Drag cursor here to close