Liga prvaka

Atletico šokirao Bayern i izborio drugi finale u tri godine!

Sport / Nogomet | 03. 05. 2016. u 20:40 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atletico je poražen u uzvratu polufinala u Münchenu s 2:1, ali je zbog gola u gostima nakon 1:0 u prvoj utakmici izborio veliki finale Lige prvaka, drugi u zadnje tri sezone.

Drama u Munchenu završila je pirovom pobjedom Bayerna, koji je treću godinu zaredom pod ravnanjem maestra Pepa Guardiole natjecanje u Ligi praka završio u polufinalu.

Treću godinu zaredom španjolskog stručnjaka eliminirali su njegovi - Španjolci. Prvo je stradao protiv Reala, zatim svoje Barcelone, a u posljednjoj epizodi na klupi bavarskog diva eliminirao ga je madridski Atletico.

Bila je ovo utakmica za kakve inače kažemo - finale prije finala - jer su igrači jedne i druge momčadi odradili sjajnih 90 minuta u kojima smo vidjeli dva promašena penala, tri gola, naguravanje, nadigravanje...

Golove za Bayern zabili su Xabi Alonso (31) i Robert Lewandowski (74), dok je strijelac za Atletico bio Antoine Griezmann (54). Oba sastava su promašila i jedanaesterac.

Kod Bayerna je bio neprecizan Thomas Muller u 34. minuti kod rezultata 1:0, dok je za goste promašio Fernando Torres u 84 minuti.

U drugom polufinalnom susretu u srijedu se u Madridu sastaju Real i Manchester City, a prvi susret na Etihadu je završio bez golova.

Finale je 28. svibnja u Milanu na stadionu San Siro.

Nervozni Simeone umalo se potukao s Riberyjem

Za vrijeme polufinalne utakmice između Atletico Madrida i Bayern Münchena tenzije su bile visoke. U 36. minuti pored terena došlo je do sukoba trenera Atletica Diega Simeonea i Francka Riberyja iz Bayerna.

Nakon što su domaćini poveli 1:0 u 31. minuti, a zatim i promašili kazneni udarac u 34. minuti, nervoza se uvukla u Simeonea. No, reagirao je tek nakon što je napadač Bayerna Robert Lewandowski nakon jednog duela ostao ležati na podu. Ribery je pokušao smiriti Simeonea pa umalo i sam nastradao.

<iframe width="500" height="281" src="https://www.youtube.com/embed/H66NkmmCaZQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Kopirati
Drag cursor here to close