Humanitarna akcija

Asmir Begović i Adnan Ćatić pomažu Filipu Blaževiću

Sport / Nogomet | 27. 11. 2014. u 17:52 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vratar Stoke Cityja i reprezentacije BiH Asmir Begović neumorno pomaže drugima, a nakon što je nedavno uručio ček od 10.000 funti Nogometnom klubu Redgate Clayton, on se uključio u akciju pomoći bolesnom 23-godišnjem Filipu Blaževiću iz Zenice, studentu Prirodno-matematičkog fakulteta u Sarajevu, koji je teško obolio od akutne leukemije.

Naime, Asmir je preko oca Amira koji živi u Heilbronnu kod Stuttgarta poslao svoj dres koji će biti prodat na aukciji, a novac će biti uplaćen teško oboljelom Filipu.

Filipu možete pomoći uplatama iz Bosne i Hercegovine (UniCredit Banka) na broj računa: 403 835 65 000, dok iz ostalih banaka uplate možete izvršiti na transakcijski račun: 3385 8026 3075 2011.

Za ovu akciju otac reprezentativnog golmana je čuo od prijatelja Nihada Tabaka iz Heilbronna, koji je inicijator prikupljanja pomoći Filipu Blažiću zajedno sa Arminom Alićem i Alijom Maksumićem.

“Asmir je još jednom pokazao da je veliki čovjek. Uvijek se rado odaziva poziva za pomoć. Učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama. Nakon njega javio nam se i naš boksački as Adnan Ćatić, koji je za aukciju poklonio rukavice s posljednjeg meča”, kaže Armin Alić.

Inače, Filipu Blažiću kako bi nastavio svoje liječenje u Njemačkoj za prvi ciklus potrebno 23.000 eura i 138.000 eura za transplantaciju koštane srži, što njegova obitelj nije u mogućnosti platiti.

Kopirati
Drag cursor here to close