kvs orka

Anida Mahinić četverostruka prvakinja države, Orci 12 medalja u Sarajevu

Sport / Flash | 30. 06. 2015. u 13:32 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu i nedjelju u Sarajevu je održano Ljetno državno prvenstvo za mlađe juniore, juniore i seniore. Prvenstvo se održalo se na Olimpijskom bazenu 'Otoka' u organizaciji Plivačkog saveza Federacije Bosne i Hercegovine.

Na prvenstvu je nastupilo 18 klubova iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 155 natjecatelja. Klub vodenih sportova 'Orka' je sa svojih devet plivača osvojio ukupno 12 medalja, od čega 4 zlatne, 3 srebrene i 5 brončanih medalja. 'Orka' je u ukupnom plasmanu svih klubova osvojila 6. mjesto.

Osvajači medalja su:
- Anida Mahinić; četverostruka prvakinja Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki, u disciplinama 50 m leđno, 100 m leđno, 200 m leđno i 200 m mješovito, tri srebrene medalje u seniorskoj konkurenciji u disciplinama 100 m leđno, 200 m leđno i 200 m mješovito, i brončana medalja u seniorskoj kategoriji u disciplini 50 m leđno,
- Ivo Marić; tri brončane medalje u kategoriji mlađih juniora u disciplinama 50 m delfin, 100 m delfin i 100 m slobodno,
- Alanis Selimotić; brončana medalja u kategoriji mlađih juniorki u disciplini 50 m leđno.

Na ovom prvenstvu klub su još predstavljali: Daria Vanesa Cvitković, Mateo Vidaković, Karla Grubišić, Petra Cvitković, Anja Trivun i Iris Dugalić. Svi plivači su u većini svojih utrka isplivali svoja najbolja vremena.

Idućeg vikenda najmlađi natjecatelju 'Orke' nastupaju na Ljetnom državnom prvenstvu za mlađe kadete/kadete u Trebinju.

Kopirati
Drag cursor here to close