KVS Orka

Anida Mahinić apsolutni pobjednik prvenstva BiH: Osvojila devet zlata!

Sport / Flash | 30. 03. 2015. u 12:19 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda završeno je državno prvenstvo za mlađe juniore, juniore i seniore u Banja Luci na kome je Klub vodenih sportova „Orka“ predstavljalo osam plivača: Ivo Marić, Majla Arap, Daria Vanesa Cvitković, Anida Mahinić, Mateo Vidaković, Karla Grubišić, Petra Cvitković i Alanis Selimotić.

Plivači „Orke“ su oborili četiri državna rekorda, osvojili ukupno 14 medalja i to devet zlatnih, dvije srebrene i tri brončane medalje, te isplivali neka zaista respektabilna vremena.

Anida Mahinić je bila apsolutni je pobjednik ovog prvenstva. Anida je postala devetorostruka državna prvakinja Bosne i Hercegovine, te je oborila četiri državna rekorda, a uspjela je osvojiti još i po jednu srebrenu i jednu brončanu medalju. Osvojila je ukupno jedanaest medalja!

Pet zlatnih medalja osvojila je u juniorskoj konkurenciji, plivajući sa godinu starijim djevojčicama, a četiri zlatne medalje u seniorskoj konkurenciji. Tri državna rekorda oborila je u konkurenciji juniorki, a jedan u seniorskoj konkurenciji.

Anida je osvojila devet zlatnih medalja: 100m leđno u seniorskoj konkurenciji, 100m leđno u konkurenciji juniorki, 200m leđno u seniorskoj konkurenciji, 200m leđno u konkurenciji juniorki, 200m mješovito u seniorskoj konkurenciji, 200m mješovito u konkurenciji juniorki, 50m leđno u seniorskoj konkurenciji, 50m leđno u konkurenciji juniorki, 100m mješovito u konkurenciji juniorki,
Jedna srebrena medalja na 100m mješovito u konkurenciji seniorki i jedna brončana medalja na 400m mješovito u konkurenciji juniorki.

Državne rekorde je oborila u slijedećim disciplinama: 100m leđno u konkurenciji juniorki, 200m leđno u seniorskoj konkurenciji, 200m leđno u konkurenciji juniorki i 50m leđno u konkurenciji juniorki. Posebno se ističe rekord na 200m leđno u seniorskoj konkurenciji gdje je Anida osvojila 630 bodova.

Alanis Selimotić u kategoriji kadetkinja osvojila je tri medalje, i to jednu srebrenu i dvije brončane medalje. Osvojila je srebrenu medalju na 100m leđno u konkurenciji kadetkinja i dvije brončane medalje u disciplinama 50m leđno i 100m mješovito također u konkurenciji kadetkinja.

Ivo Marić i Karla Grubišić, popravili su skoro sva svoja vremena, te su u par trka ostali bez medalje za par desetina stotinki. Odlične nastupe zabilježili su i ostali plivači plivajući svoja najbolja vremena.

Sa ukupnom progresijom svih plivača od 111 %, plivači 'Orke' su na najbolji način najavili još bolje rezultate u narednom periodu.

„Orka“ će u subotu nastupiti na međunarodnom plivačkom mitingu „Sarajevu s ljubavlju“, koji će se narednog vikenda održati u Sarajevu, a Anida Mahinić će se već u srijedu pojaviti na reprezentativnom okupljanju najboljih plivača u Sarajevo, gdje će se pripremati za reprezentativni četveromeč između BiH, Hrvatske, Srbije i Slovenije, koji će se održati u Sisku 11. travnja 2015. godine

Klub vodenih sportova 'Orka' nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima u plivačkom klubu i školi plivanja, a upis novih polaznika u 'Orkinu' školu plivanja traje do 4.4., navodi se iz ovog kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close