Karate

Anđelo Kvesić na Svjetskim igrama u Poljskoj

Sport / Ostali sportovi | 22. 07. 2017. u 12:19 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Poljskom gradu Wroclawu od 20. do 30. srpnja održavaju se Svjetske igre. Jedini hrvatski predstavnik na ovom prestižnom natjecanju je teškaš (+84kg) Anđelo Kvesić, osvajač svjetske bronce s posljednjeg svjetskog prvenstva.

Na turniru u svakoj kategoriji nastupa osam najboljih boraca prema pozivu Svjetske karate federacije, a temeljem plasmana s posljednjeg svjetskog prvenstva i trenutne ranking liste.

Ovaj turnir u jednu ruku poremetio je redovan Anđelov šestomjesečni plan priprema za olimpijske kvalifikacije te se program morao prilagoditi i tempirati forma za ovaj nastup.

Njegov trener u K.K Hercegovina-Zagreb, Danijel Vučić, osvrnuo se na ovu činjenicu...

“Kroz ovaj ciklus treninga cijeli prvi tim je trenutno na bazičnoj pripremi, a Anđela smo izdvojili i vratili u karate treninge. Kroz specifičnu tehničko-taktičku karate pripremu pokušati ćemo koliko je moguće u ovom trenutku podići formu i postići maksimum u Poljskoj”, rekao je Vučić.

“Bez obzira na trenutno stanje, smatram da uz kombinaciju treninga i iskustva, Anđelo među karate elitnom ima što reći, a u prilog tomu ide i njegovo visoko četvero mjesto na Svjetskoj ranking listi.”

“U ovim vrućim ljetnim danima doista nije lako brusiti formu za ovako veliko natjecanje, ali Anđelo motiv je neupitan kako bi još jednom pokazao da pripada samom vrhu teške kategorije”, dodao je Vučić.

Sam Anđelo kaže:

“Prvi puta ću nastupiti na takvom tipu natjecanja, očekujem vrhunsku organizaciju te druženje s ostalim vrhunskim sportašima. Naravno, što se tiče samoga natjecanja i izvedbe, dat ću sve od sebe kako bi što bolje predstavio i branio boje Hrvatske. S obzirom da je natjecanje izvan sezone i da smo u bazičnim pripremam teško se prebaciti na karate i izbrusiti formu za natjecanje.”

“U Zagrebu je posljednjih dana dosita vruće i nije lako trenirati. Vjerujem da ćemo se još stići dodatno psihički pripremiti i motivirati, što će na kraju biti i najvažnije. Mogu reći kako bi bio zadovoljan s medaljom bilo kojeg sjaja. U mojoj kategoriji treba istaknuti kako će nastupiti svjetski prvak iz Iranac, Sajad Ganjzadah od kojeg sam izgubio na prošlom svjetskom prvenstvu ali ubrzo nakon toga ga pobijedio na Grand prixu u Samoboru te europski prvak od prošle godine, osvajač brojnih medalja i natjecanja Nijemac, Jonatan Horne. Njih dva su mi najveća konkurencija”, rekao je Kvesić.

Uz Anđela na natjecanje putuje izbornik muške reprezentacije Esad Garibović, a sam nastup je prema rasporedu 26. srpnja.

Kopirati
Drag cursor here to close