Pred Aminom je budućnost

Amina Kajtaz: Ponosna sam što Mostar ima olimpijku

Sport / Flash | 14. 07. 2016. u 07:42 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Ponosna sam što Mostar ima predstavnicu na Olimpijskim igrama'' rekla je plivačica Amina Kajtaz na prijemu kod gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića.

''Nije bilo jednostavno doći do toga da se nastupi na olimpijadi'', rekla je Amina dodajući kako su pripreme počele prije dvije godine, a da bi došla do ovog nevjerojatnog uspjeha imala je puno prepreka.

''Morala sam se preseliti u Dubrovnik i trenirati u plivačkom klubu Jug jer ovdje nisam imala mogućnosti i uvjeta, a iznimno mi je drago što se moj naporan trud isplatio i što Mostar ima olimpijku'', kaže Amina.

Gradonačelnik Bešlić je kazao kako mu je iznimna čast što poznaje Aminu koja je prelijepa i iznimna sportašica i učenica.

''Čast mi je što poznajem Aminu i što Mostar ima tako talentiranu sportašicu koja je jedina sportašica koja će predstavljati Mostar na Olimpijskim igrama ove godine'', rekao je Bešlić, poželjevši joj sreću i uspijeh na olimpijadi.

Bešlić je ovom prilikom Amini poklonio cvijeće, plaketu ispred Grada i Sportskog saveza, te novčani iznos koji bi trebao pokriti dio troškova putovanja.

Borut Petrič, Aminin trener je za medije rekao kako je uvjeren da su pred njom tek neki značajniji uspjesi.

''Kada je Amina tek došla vjerovao sam u nju više nego ona sama i smatram da su njene mogućnosti daleko veće nego ovo što je do sada uradila, a pred njom su tek neki značajniji uspjesi. Na prvu Olimpijadu se ide da se vidi, a na drugu da se osvaja'', rekao je trener, dodajući kako su imali puno nesportskog ponašanja od plivačkog saveza Federacije koji ih je kočio, ali su prepreke u konačnici uspjeli prebroditi.

Iz Mostara, gdje je trenirala na bazenu dužine 12,5 metara, zbog plivanja je u svibnju 2014. preselila u Dubrovnik i sada ima sve preduvjete za vrhunske rezultate.

Inače, plivačica Amina Kajtaz iz Mostara jedna je od 10 sportašica koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Ljetnim olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, koje će se održati od 5. do 21. kolovoza. Mostarka će u Brazilu trku na 100 metara delfin stilom pokušati isplivati najbolje ikada.

Ona bilježi sve bolje rezultate, a napredak je izraženiji od kada radi u Dubrovniku sa trenerom Borutom Petričem i u vrhunskim uvjetima. Zahvaljujući napornom radu i savjetima trenera Petriča popravila je vremena u pojedinim disciplinama za šest do sedam sekundi.

Kopirati
Drag cursor here to close