Plivanje

Amina Kajtaz iz Mostara se sprema za Olimpijske igre

Sport / Ostali sportovi | 02. 02. 2016. u 13:39 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sa svojih 18 godina, Amina Kajtaz je najbolja bh. plivačica, vlasnica šest državnih rekorda i osvajačica preko 300 medalja. No, njeno vrijeme tek dolazi. Sljedeći cilj joj je ispunjenje olimpijske norme. Njen trener, plivačka legenda Borut Petrič, nema nedoumica: Amina će sigurno plivati u Rio de Janeiru 2016.

Amina potiče iz sportske obitelji. Njen otac, Sead Kajtaz, je nogometna legenda Veleža, dok je ljubav prema plivanju naslijedila od majke Maje, koja se nekada vrlo uspješno bavila ovim sportom i koja od prvog dana najviše brine o Amininoj plivačkoj karijeri.

U rodnom Mostaru, Amina je trenirala u vrlo teškim uvjetima. Plivala je u bazenu dužine svega 12,5 metara. No,i pored toga je postizala zapažene rezultate,osvojivši preko 300 medalja.

Njen talent nije promakao legendarnom Borutu Petriču, najboljem plivaču ex-Jugoslavije,koji je Aminu uočio na plivačkom mitingu u Sarajevu i odmah joj ponudio da pređe u Dubrovnik, u trofejni PK Jug.Tako je mlada Mostarka od svibnja 2014. godine stanovnica Dubrovnika, u kojem na bazenu Gružu vrhunskim uvjetima trenira pod nadzorom Boruta Petriča.To se vrlo brzo odrazilo na rezultate: u pojedinim disciplinama popravila je svoj rezultat i za sedam sekundi.Tako je plivačica sada među 90 najboljih plivačica svijeta u disciplini 100 metara delfin,a državni rekord je popravljala već nekoliko puta.

U godini koja je pred nama, Amina i njen trener imaju samo jedan cilj, a to je domoći se Olimpijade u Riju. Do tog cilja Aminu dijeli svega jedna sekunda u disciplini 100 m delfin. Za Petriča dileme nema – Amina će već početkom sezone doći do tog rezultata.

Kako sam kaže:''Put u Rio nije upitan, mi se spremamo da u Riju napravimo rezultat za pamćenje koji bi Aminu uvrstio u sami vrh europskog plivanja'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close